15 Kasım 2013 Cuma

DEV PUANTİYELİ ELBİSE

 Geçen yaz  dikmeye karar verdiğim ama modeline bir türlü karar veremediğim puantiyeli elbiseden burada  bahsetmiştim.Ne zamandır dolapta giyilmeyi bekliyordu puantiyeleri biraz irice olduğu için ne yazık ki  kilolu gösteriyor  sonunda dün barış yaptık ve  ilk kez giyip fotoğrafladım.



Kumaş çok güzel bir jarse kumaşçımda görünce çok beğenmiştim. Aslında ilk  tunik olarak düşünmüştüm.Sonra kalın siyah opak çorapla giymeye karar verdim zaten o da tayt gibi oldu.Kolsuz bir model olduğu için üzerine siyah bolero giydim.


 Ben ilk olarak düz bir model yapmıştım.Terzime overlock ve kol biyeleri  için götürdüğümde hep kolaya kaçma gel biraz üzerine fırfır yapalım da elbisenin havası değişsin dedi.Ön göğüs  ve yakasına da fırfır koyduk Yarım saat içinde elbise tamamen değişti.Bel kısmında da fark ettiyseniz makine lastiği var ,hep zorlanıyordum makine lastiği ile dikiş yapmayı bu elbise sayesinde onuda çözdüm.Naz okuldayken arada bir başına dikilip kendisini gözlemliyorum ,müthiş bir bayan ondan çok şey öğrendim.
  


Naz okula başladığından beri sürekli  hasta .İki ayda üç antibiyotik kullandı.O hasta olunca eninde sonunda bende hasta oluyorum sonra eşime geçiriyoruz.Fotoğraflarda canlı ve neşeli gözüksek de aslında ikimizde zor ayakta duruyoruz.Ama söz konusu gezmek olunca asla geri kalmayız.


Anne olunca maalesef hasta olup naz yapmak gibi bir lüksümüzde olmuyor.Allah bize nasıl bir güç veriyorsa artık anne hep güçlü, hep ayakta...



                                                         Puantiyeli elbise - ben diktim
                                                         siyah bavul çanta - ben diktim -DIY
                                                         Naz leopar pantolon - ben diktim

                                                       GRİPSİZ, SAĞLIKLI GÜNLER :)


21 yorum:

  1. çok geçmiş olsun yasemin...gerçekten ne doğru konuştun anne hep ayakta olmalı nazlanıp yatmak gibi bi lüksümüz yok....

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım
    yakasındaki fırfır detayı harika olmuş
    bolero yerine uzun bir hırka ile hayal ettim seni :)
    bir dahaki seferede öyle dene bakalım :)
    Okulda geçen sene Ege de öyleydi bikaç ay sonra alıştı
    bu sene pek bişey yok ama başlar gene
    aman dikkat
    geçmiş olsun çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim , evet aslında ilk başta hırkayla denedim o da fırfırları çok boğdu .Umarım Nazda alışır kreş çok sıkıntılı oldu bu sene :(

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun :) Ama o kadar sıcak güzel bakıyorsunuz ki demeseniz hasta olduğunuzu anlayamazdım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa çok teşekkür ederim :)) sizde birde sesimi duysanız telefonda inanmıyor kimse ben olduğuma :))

      Sil
  4. Aksine zayif göstermiş. Çok yakismis :)

    YanıtlaSil
  5. Ay yasemin hanım dal gibisiniz maaşallah. Elbise incecik göstermiş bile. Yaka detayı da çok hoş olmuş.Size, eşinize ve yavrunuza sağlıklı günler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok ama çok teşekkür ederim ne kadar incesiniz :)

      Sil
  6. Öncelikle çok geçmiş olsun ikinizede...aynı sıkıntı bizdede var çok hassas benim kız hemen kapıyo hastalığı...geçen cumadan beri rahatsızdı bugün gönderdim okula...acaba yanlışmı yaptık erken vermekle diye düşünüyoruz eşimle ama aile hekimimiz böyle düşünmeyin bütün küçük çocuklar aynı diyo...oğlumda böyle sorunlar yaşamamamıştık canları sağolsun napalım güçlü anne olmalıyız ki onlara iyi bakıp çabucak iyileşsinler :) Gelelim elbiseye dediğiniz kadar kilolu göstermemiş seni opak ve boleroyla güzel kombinlemişsin güle güle giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim zor işimiz gerçekten :)

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun. Bizim evde de hastalık var ve bir türlü iyileşemiyoruz. Bu elbise de gerçekten çok yakışmış ve ayrı bir havası olmuş. Kilolu gösterdiğini de düşünmüyorum Çok yakışmış. Güle güle kullan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağolun size de geçmiş olsun Yelda hanım :)

      Sil
  8. evet biraz geniş göstermiş ma güzel bir elbie olmuş. ellerine sağlık. bizim oğlan da kreşe başladı bu yıl. ve başladığı haftadan itibaren hiç iyileşmedi. okulun ilk yılı hastalık demek sanırım. anne-babalara da uykusuz geceler haliyle. geçmiş olsun Naz'a. hemen iyileşir inşallah kuzucuk.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar Yasemin, öncelikle geçmiş olsun yine herzamanki gibi diktiklerinizi çok güzel taşımıssınız çok güzel olmuşlar. Çocuk konusunda Allah can sağlığı versin çocuklarımız öyle öyle büyüyorlar, okul gibi kalabalık ortamlar hastalıkları tetikleyebiliyor ancak böyle böyle bağışıklıkları kuvvetlenecek, inşallah. Tekrar çok geçmişolsun diyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağ olun İlknur hanım , eksik olmayın.

      Sil
  10. Cok guzel olmus yasemincim.. ellerine saglik.. gecen yil oglusum krese baslarken doktorumuz 3_4 kez hasta olacak demisti.. inan her pazartesi okula gidiyor carsamba ates oksuruk,, haftasonu toparlayip ertesi hafta yine.. hatta sonunda dayanamayip aldim okuldan.. ama bu yil masallah bir kere oldu simdiye kadar.. bagisiklik kazaniyorlar.. korkma yani.. bizimkiler nazli bir de hep evde bizimle olduklari icin alisana kadar zaman alacak.. kolay gelsinnn..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim , el bebek gül bebek büyüdükleri için hemen hasta oluyorlar .Bende sabah sağlam teslim edip okula akşam hasta alıyorum :((

      Sil