11 Aralık 2013 Çarşamba

SİYAH KLOŞ ELBİSE VE MİNİK CEKET

Uzun zamandır scuba yani dalgıç kumaşlarından arıyordum çok tesadüf eseri sürekli alışveriş yaptığım kumaşçımda buldum ama ne yazık ki yine  topun sonun yetişmişim.Son iki metre vardı aldım ve  hiç vakit kaybetmeden yine siyah kloş bir elbise diktim.



 Sanırım bu resimde kumaşın parlaklığı daha net belli oluyor.Tam kışlık bir kumaş dışı kaygan,satenimsi  ama içi sıcacık  pamuklu bir dokusu var sanıldığı gibi terletmiyor.  Kumaşın toparlayıcı bir özelliği olduğu için özellikle fazla kilolarından şikayet edenlere , yada doğum sonrası fazlalıklarını gizlemek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim . Metresi biraz pahalı ama fazlasıyla değer .  Elbise dışarıdan bakılınca iki parça gibi duruyor ama aslında tam bel kısmından ek yapıp alt kloş eteği üst gövdeyle birleştirdim.Kumaş biraz kalın olduğu için göğüs altından biraz kaba durdu.Normalde kloş elbiselerde göğüs altından birleştirme yapıyorum ama bu kumaşta olmadı.






Üzerimdeki siyah yaka ve kol ağzı zebra desenli ceketten bir önceki yazımda bahsetmiştim.Boyunu özellikle elbise ve eteklerin üzerine giymek için biraz kısa biçtim.Ceketi aynı hırka  diker gibi diktim.Sadece göğüs oyuntusu yapmadım .Yaka ve kol ağzındaki peluşlar ise eski, kullanmadığım bir montumdan söktüğüm parçalardı onları da üzerine diktim.Cekette astar kullanmadım önündeki ince çelik fermuar dışında hiç bir detay yok.Bu ceketin kumaşı da biraz dalgıç kumaşına  benziyor, oldukça likralı bir kumaş olduğu için her hangi bir yerine pens filan koymadım.











                                                               elbise -ben diktim
                                                                ceket - ben diktim

                                                                    SEVGİLER


12 yorum:

  1. Evet minik ceket ben Naz'ın sanmıştım :)) E işte böyle zayıf olunca minik ufak şeyler giyiliyo dimi :) Elbisenide çok güzel dikmişsin, ceketi öncedende beğenmiştim zaten ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gerçekten baya bir minik bir ceket oldu benden sonra sağından solundan biraz daraltmalarla Nazın dolabına girebilir :)

      Sil
  2. Ellerine sağlık, çok ölçülü ve çok hoş olmuş ikisi de:) Böyle bir yetenek lazım her kadına ama nerdee :)

    bana da beklerim, sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. süper ellerinize sağlık iyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık pek güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  5. Cekete bayıldım ve böyle kısa modeller hem spor hemde klasik kombinlenebiliyor. Güzel günlerde kullanın :))

    YanıtlaSil
  6. Yine döktürmüşsünüz yasemin hanım sizede ne giyseniz yakışıyor ceketin detayıda süperrr :)

    YanıtlaSil
  7. aa okumasam etek bluz sanmıştım ilk başta. dedim kloş eteklerin üstüne duz bir badıde hoş oluyormuş diye düşünmüştüm kiii yazını okuyunca anladım:) çok yakışmış ve çok hoş olmuşsun canım. düz bir ceket dikmek istiyorum kendime böle astarsız vatkasız bele oturan bel oyuntusunda biten boyu. kalıp konusunda fosum:)) düz bir badı kalıbını ön ortadan keserek biçebilirim demi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben ceketi aynen öyle diktim astarsız , vatkasız düz bir bluzu ortana keserek :) kolay gelsin

      Sil