15 Ocak 2014 Çarşamba

SATEN YELEKTEN GECE ÇANTASI YAPIMI


Yaklaşık bir saat içinde diktiğim bu abiye saten çantayı annemim 80 li yıllardan kalan modası geçmiş bir yeleğin kumaşından yaptım.




Aslında uzun zamandır beri gözüm bu yeleğin üzerindeydi ama annem özel diktirdiği için   vermeye kıyamıyordu . Sonunda artık ısrarıma dayanamadı  .Sateni çok hoşuma gitmişti , ilk aklıma gelen saten bir portföy çanta dikmek olmuştu zaten.





Ben sadece kumaşın arka gövde kısmındaki sateni kullandım.Yeleğin üzerindeki penslerle hiç oynamadım.İç astar olarak da kuralı  bozmayıp yine siyah saten kapitone kullandım.Çantanın dik ve sert  durması içinde kapitone arasına   çanta yapımında  kullanılan sert kalıp süngerlerden kullandım. Elimde hiç fermuar kalmadığı için çanta ağzını şimdilik boş bıraktım ilk fırsatta onuda dikerim :)
Çok detaylı fermuarlı portföy çanta dikimine yine bu yazımdan bakabilirsiniz.





Dikiş odamdaki  malzemelerin  içinde bulunan  kalın sarı geometrik şekilli bir zincirlere çantaya biraz hareket katıp , süsledim.Siyah bir iple halkaların içinden dikip çantaya sabitledim.




Ama  ben bu çantayı gece çantası değilde  kokoş çanta seven biri olarak makyaj çantası olarak kullanmayı düşünüyorum .Benim ıvır zıvırlara ancak yeter zaten :)

SEVGİLER :)



1 yorum:

  1. çok şık bir çanta olmuş ellerine sağlık ve güle güle kullan :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil