20 Ağustos 2014 Çarşamba

Son Dikişler , Dikilecekler ve Günün Kombini


 Evdeki işlerimi bitirir bitirmez hemen  makinenin başına geçip bir kaç parça bir şeyler diktim . Puantiyeli kumaşı daha önce burada anne kız takım eteklerimizde kullanmıştım. Yüksek bel bir pantolon oldu , çok esnek bir kumaş olduğu için kemer lastik kullandım. Son diktiklerimden olan kalpli sweat kumaştan bir de alt diktim .Beline lastiğini henüz geçiremedim. Leopar pantolon yine Ayvalık pazarından aldığım parçalar arasındaydı. Pamuklu , yumuşak bir kumaş. Kalıp olarak bu yazımdaki pantolon modeliyle aynı. Beline yine kendi kumaşından bir kemer yapıp yandan fermuar takıcam. Henüz önden fermuarlı modellere girişmeye pek cesaret edemiyorum.Pantolonun boyu  ilk başta biraz kısa kaldığı için görüldüğü üzere sonradan  paçaya ek yaptım.Kumaşı çok rahat olduğu için kalan parçadan bir pantolonda Naza dikebilirim .



Prova sırasında çektiğim resimlerden  az çok üzerimde duruşunu görebilirsiniz. En kısa zamanda dış mekan çekimleri yapılacaktır , tabi bu sıcakta dışarıda fotoğraf çekecek kadar dayanabilirsem :)




 Kelebek desenli scuba kumaşı gelmeden önce  Ayvalık pazarından almıştım.  Biraz lekeli ,üzerinde yer yer alan siyah boya izleri 60 derecede yıkamama rağmen çıkmadı . Bu yüzden parlak kalın beyaz penyeyle beraber kullanıp yine  ceket - hırka tarzı bir model dikmek istiyorum.



Baykumaştan gelen bu pembe pamuklu pike tarzı kumaşı  yine baykumaşın bebek kumaşıyla astarlayıp Naza kapüşonlu bir takım dikicem.Hatırlarsanız pembe flamingo desenli kumaşı yaz başı Naz için kullanmıştım.



Yine son dikilenler arasında düşük kollu , omuzları açıkta kalan  bir model yer alıyor. Kumaş siyah jarse, yakasının bandını verevden ve normal olması gereken ölçüden bir kaç cm daha geniş tuttuğum için yaka çok güzel esnedi. Yaka , kol ve etek ağzını  bantla döndüm . Etek ucundaki kalın bant sayesinde ister tunik ister kısa bir bluz olarak kullanılabilir.



                               Ve son olarak kendi diktiklerimden oluşan  günün kombini .

Havaların bir an önce serinlemesi için artık dua ediyorum , yazlıktan geldiğimizden beri evden çıkamadık. Klimasız bir yere gitmek mümkün değil , sabahlara kadar yanan klimadan sürekli baş ağrısı çekiyorum , Allah yardımcımız olsun :)


6 yorum: