28 Ekim 2015 Çarşamba

Naz'a Son Diktiklerim ve Çocuk Kıyafet Dikiminde Dikkat Ettiklerim ( BAYKUMAŞ )



Bu haftanın son ürünleri Naz' a diktiğim bir tayt - pantolon ve  keçe işlemeli bir triko oldu. Her iki kumaşta BAYKUMAŞ' tan . Özellikle son gelen  paketimin neredeyse hepsini diktim , darısı diğerlerinin başına :)


 Dikmeye doyamadığım ve daha öncede kendime bir pantolon ve geniş yakalı bir ceket diktiğim bu kumaştan kalan son parçada Naz'a kısmet oldu . Pantolonu üzerine tam oturan tayt biçiminde diktim.


Kumaş seçiminde mutlaka pamuklu , kaşındırmayan parçaları seçiyorum .Eğer polyester yada son zamanlarda sık sık kullandığım dalgıç kumaştan bir şeyler dikeceksem mutlaka astarlıyorum aynı burada olduğu gibi .


 Sık sık sorulan sorulardan biride kullandığım pratik kalıplar. Daha öncede bahsetmiştim bu kalıpları bana terzi olan Halam vermişti . 80' li yıllara ait Güler Erkan kalıpları .Eski kitapçılarda bulunabilir diye düşünüyorum .Günümüz Burda kalıplarını çok beğendiğim bir şey olursa alıyorum onun dışında bana üç bilinmeyenli denklemi andırıyor.
Kalıplarla oynamayı seviyorum , birinin kolunu diğerinin yakasını alıp kendi zevkime göre birleştirmeye ise bayılıyorum . 


 Özelikle bu tip tayt - pantolon dikiminde ağ kısmını ve bel yüksekliğini geniş tutuyorum .Oturduğu zaman belinin açılmaması ve ağ kısmının kasmaması en önemlisi. Hazır giyimde  ne yazık ki reyonlar bu modellerle dolu , bu yüzden genelde pantolonları kendim dikmeyi tercih ediyorum . Bel lastiğinde çok ince bebe lastiklerin yerine daha geniş ama çok sert olmayan lastikler kullanıyorum .
Hoşuma giden her sağlıklı kumaşı tayt dikerim diye alıp genelde bir köşede bekletiyorum  . Çünkü okulda kızımın rahat hareket edip , davranışlarının kısıtlanmaması için bu parçalar en ideali .Açıkçası özel  bir gün  olmadığı sürece okulda da pek elbise , etek giydirmemeye çalışıyorum  .Her kız çocuğu gibi o da etek , tütü ve  elbiseyi  çok seviyor ama henüz oturup , kalkma ve tuvalete giriş çıkışlarda   fazla tedbirli davranamıyor , benimde sürekli ikaz etmem gerekiyor .
  

       Pratik tayt - pantolon dikimi ile ilgili yazı  için buraya ,  videolu anlatım ise buraya bakabilirsiniz.



Bana en çok sorulan sorulardan biride overlock makinesi kullanıp kullanmadığım .Overlock makinem yok , zig zag dikişlerde makinemin farklı pozisyonları var ,oldukça da başarılı . Singer Promise 1409 kullanıyorum , yaklaşık 4   sene önce almıştım .O günden beri en ufak bir arıza çıkarmadı ve her türlü kumaşı sorunsuz dikti . 


Bu da Naz' ın yine  BAYKUMAŞ  siparişlerimden olan siyah trikosu .Aslında tam triko sayılmaz biraz penye ile karışık bir triko desek daha doğru olur .İçi de  pamuklu polarımsı , çok likralı bir kumaş .Üzerine kumaş yapıştırıcısı ile yapıştırdığım keçeler ise yine babamın üretimi olan lazer kesimli aplikeler. 

                                           Pratik   kız  çocuk  bluz  dikimi ile ilgili yazım ise burada. 




                                                     Detaylı , kombin fotoğrafları daha sonra  ....

                                                                         SEVGİLER  :)

                                                                    http://baykumas.com/


                                                               instagram / yasemin_uzunoglu


3 yorum:

  1. Naz'ın giysilerini görünce çocuk olasım geldi :)) Ellerinize sağlık. Keçe kıyama sırasında herhangi bir deformasyona uğruyor mu diye sormak istiyorum. Ben de kullanmak istiyorum ama güvenemedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet maalesef zamanla biraz üzeri pamuk pamuk olabiliyor , çok yüksek ısıda yıkamamak gerekiyor

      Sil
  2. çok güzel olmuş yine canım ellerine sağlık, güzel günlerde giysin naz. :) kumaşlarında sıcacık ne güzelmiş

    YanıtlaSil