15 Ağustos 2013 Perşembe

AYVALIK KUMAŞ PAZARI -5

Ayvalık kumaş pazarı alışverişimize bugün beşinci seriside eklendi.Evde sabahtan misafir olduğu için alışverişim öğleden sonraya kaldı  tabii geçmiş haftalara oranla çok  fazla çeşit kalmamıştı.Haftaya perşembe sabah dokuzda kumaşçının kapısındayım artık :)


Bu  dökümlü dantel kumaştan geçen haftada almıştım.Bu hafta üç metre daha aldım harika bir kumaş.Annem aynı kumaştan kendine çok güzel salaş uzun bir hırka yaptı Antalyaya döner dönmez bende o tarz bir şeyler dikicem.




Likralı puantiyeli ve yine likralı yarı saten güzel bir parça daha buldum.Üzerinde yaprak desenli olan kumaş biraz abiye tarzı ama çok hoşuma gitti.


                                                       Ayvalık ara sokaklarından bir kare.
Üzerimdeki siyah penyenin kollarındaki payetleri geçen yaz  ben işlemiştim.Yılan derisi zımbalı çanta ise yine benim diktiklerimden.Bu yazımda vardı.


                                       Son durak ise pazarın sonundaki ünlü tarihi mor salkım kahvesi.



21 yorum:

  1. Yasemin Hanım sabah ben oradaydım sildim süpürdüm :)Saten çiçekliden ben de aldım 2 parça. İlk defa gittim sizin tavsiyenize uydum, pişman olmadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OOO süper demek tezgahta kumaş bırakmayan sizdiniz :)) güle güle dikin..

      Sil
    2. E sizden aldım tavsiyeyi erken gidilmeli diye :))

      Sil
  2. Çok şık kumaşlar güzel seçim son kare süper anneler ve kızları :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. sizler böyle kumaş alıp dikince bende sizleri çok kıskanıyorum...
    birde burada kumaşların çok pahalı olması (en ucuzun metresi 20 idi bir kumaş daha sordum metresine 35 dedi satıcı. başka bir şehirden aynı kumaşın 2 metresini 15 e aldım daha sonra ) deneme girişimlerimi de sınırlandırıyor.
    size bol dikişler ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten sakın almayın o kadar pahalı kumaş insanın dikesi bile gelmez bende Antalyada o kadar şanslı değilim ama işte buldukça stokluyorum :)

      Sil
    2. Ben de İzmirdeyim... parça kumaş bulmak neredeyse imkansız... sömestr tatilinde İstanbula gitme fırsatım oldu... İstanbul özellikle de Kadıköy cuma pazarı tam bir kumaş cenneti... resmen çılgınlar gibi kumaş aldım doldurdum eve... Yasemin hanım ben de yeni başladım dikmeye... bazı terzilerle talihsiz olaylar yaşayınca tepem attı dikiş makinesi aldım ufak tefek tadilatlarımı yapmak için... sonra da internette sizin gibi bloggerları takip etmeye başlayınca ben de heveslendim ve blogumda paylaşmaya başladım... sayenizde çanta da dikmeyi düşünüyorum kendime... çok güzel hakiki deriler aldım cuma pazarından... merak ederseniz http://siyahdantel.blogspot.com.tr/2014/02/icraatin-icinden.html sizin gibi üstadların eleştirilerini duymak isterim :)

      Sil
  4. herşey çok güzel :) hele cimcime maşallah :)

    YanıtlaSil
  5. Üç nesil çok hoş görünüyorsunuz.Kumaşlarda bir harika şanslısınız vallahi. Ben bu sene Ayvalık'a gelemedim ne kadar yakın olsamda.Neler yapacağınızı merakla bekliyorum :) Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ,evet çok yakınsınız aslında yolunuz düşerse bir pazara uğrayın :)

      Sil
  6. yasemın hanım masallah cok guzeller yıne,dıkıslerınız de apayrı guzel Allah nazardan korusun ... :)
    bu arada yasemın hanımcım canta dıkmek ıcın suni derı kumasları nerden alıyorsunuz,ben nerden bulabılırım? Allah kolaylıklar versın ısınız de gucunuz de hayırlı kazanclar cevap ıcın sımdıden tesekkur ederım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. suni deri kumaşları sanayiden alıyorum özel çanta derisi zaten onlar yada çanta malzemeleri satan yerlerden :)

      Sil
  7. güzel kumaşlar seçmişsiniz ve eminim güzel işler çıkaracaksınız :)

    YanıtlaSil
  8. Bu sene Ayvalığa gidemedim :( Alanya ve Kuşadası yaptık. Sokakları görünce hoşuma gitti, seneye artık :)

    YanıtlaSil
  9. Pazar gezmesinden sonra zaten en güzeli çay içerek yorgunluğu atmak :) Yine çok güzel kumaşlar almışsınız...Bakalım neler olacaklar...

    YanıtlaSil