30 Eylül 2013 Pazartesi

HAFTA SONU GİYİLİP DİKİLENLER


Çok uzun zamandır dolapta giyilmeyi bekleyen tığ işi delikli bluzumu pazar günü giydim.Hamileyken tığ ile çok basit bir motif örneğinden yapmıştım.İp sanırım Alizenin bambu serisindendi. Nasıl bir sabırla örmüşsem dikişe alıştıktan sonra ne şiş ne de tığ elime bile alamıyorum artık.



Tığ ile motif yapmasını bilenler görecekler motif sadece trabzanlardan oluşuyor.





Geçtiğimiz günlerde kendime   Baykumaşın  kadife kumaşından eşofman dikerken Nazın takımınıda aradan çıkardım. Alt pantolonuna  üç tane kamuflaj tonları taşıyan  aplike diktim..Üst kapüşonlu ceketini de diktim ama üzerine tam istediğim gibi havacılık ve askeri logolu aplikeler bulamadığım için şimdilik beklemede.



Nazın üzerindeki siyah beyaz kalın penyeyi de geçen kış ben dikmiştim.Buradan bakabilirsiniz.




Yine bu yazımda bahsettiğim Baykumaşın burrbery desenli kumaşından diktiğim  çantayı da krem rengi delikli bluzla kombinledim.



Bu hafta yeni doğum yapmış bir arkadaşımı ziyarete gidicem kendisi   bu kumaştan   bir çanta dikmemi istemişti.Ona dikerken bir tanede kendime dikeyim dedim.Sadece sapları  kaldı.

                                                 Görüşmek üzere :)

34 yorum:

  1. Bluzun cok olmus ellerine saglik benimde orulmeyi bekleyen iplerim var bu ornek guzelmis petek gorunumunu veriyor.Havalar serinledikce orgu orme istegimde artiyo zaten :)) Naz hanimin da esofmani harika olmus gule gule giysin.Esofman okulda da iyi oluyo ogretmenler rahat oluyo diye esofman giydirmemizi istiyo anasinifinda.Cantalara da diycek yok artik harika otesi supersin canimmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler , bende sürekli kızıma kreşe gönderirken tayt , eşofman gibi rahat hareket edebilecek şeyler giydiriyorum zaten normalde de etek , elbise pek sevmiyor :)

      Sil
  2. Örgü bluzun üremeyen bir örmeği var ama çok güzeş olmuş Yasemin hanım çok yakışmış. Nazın eşofmanını da çok beğndim havalar soğuyunca giyer sıcacık, kızımında ihtiyacı var bakalım dikebilirmiyim ben de. çantalarda güzelmiş arkadaşınla güle güle kullan canım ellerine sağlık! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim , üremeyi bırakın bir de yanlardan sürekli küçüldü hep bir yerlerde hata yaptığımı sanmıştım :) Sevgiler....

      Sil
  3. bence bu renk size hiç yakışmamış köylü gibi olmuşsunuz kızınızada sürekli kadınsı kıyafetler koyu renk ,leopar gibi şeyleri giydirmenize bir türlü anlam veremiyorum çok itici buluyorum sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmek zorunda değilsiniz tabii ama köylü derken tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım ...Kızıma da şimdiye kadar hiç kadınsı bir şey giydirdiğimi hatırlamıyorum .İtici kısmına gelirsek takdir sizin .

      Sil
    2. ya gerçekten şu yorumu es geçemedim yine senin gibi köylüye kurban olsunlar Yasemin

      Sil
    3. Adını vermekten bile korkan aciz insan müsvettesi adsız. Köylü milletin efendisidir. Köylünün ekip biçtiğiyle karnını doyuruyorsun birde kalkmış aşağılama sıfatı olarak kullanıyorsun. Meyve veren ağacı taşlayan hazımsız, şu el emeği göz nuru ortaya çıkanların kırkta birini yapta, sağa sola saldırma. Yasemin hanım siz marifetlerinizle, hanımefendiliğinizle kendini kanıtlamış bir insansınız. Büyük bir saygıyla ve beğeniyle sizi takip ediyorum.Böyle çulsuzlara prim verip sinirlerinizi bozmayın.

      Sil
    4. SEVGİLER Funda hanım sizde canınızı sıkmayın boşverin :))

      Sil
  4. Yasemin hanim gene neler dikmissin oyle bende kizima dikmek istiyorum makinami aldim sizden heveslenerek ama daha bisey dikmedim ucuncu yolda geliyor kismetse ondan sonra kizim 5 oglum 2 yasinda Sevgi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah bağışlasın Sevgi hanım çocuklarınızı bence 3. gelmeden dikin bol bol sonra vaktiniz kısıtlancaktır Sevgiler :)

      Sil
  5. bluzuna bayıldım. sabrına hayran kaldım gerçekten. ben de dikişten sonra elime tığ-şiş alamıyorum kesinlikle. sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Bluz hoş olmuş, elinize sağlık.
    Sizi yeni keşfettim ve takibe aldım, ben de beklerim.
    www.keyifolsun.com

    YanıtlaSil
  7. Yasemin hanım adsız yorumları görünce yüreğin ağzına gelmiyor mu?? birinci adsızı okuyup ikinci adsızı görünce yüreğim hop dedi neyse ki güzel bir yorummuş Allahtan! :)) kusura bakma inan bir sorayım dedim sadece! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır yüreğim ağzıma gelmiyor çoğu takipçimin google hesabı olmadığı için adsız olarak bırakıyorlar adını vermeye cesaret edemeyenlerde böyle gizliyorlar işte :)

      Sil
  8. örnek basit gibi görünüyor uğraştırıcı.ama güzel olmuş.size de çok yakışmış.çocuklar da eşofman en rahat giyecektir.elinize sağlık.çantalarda çok şık.güzel günlerde kullanın. Ha birde köylü milletin efendisidir.itirazı olan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok haklısınız :)) valla benim itirazım yok SEVGİLER :))

      Sil
  9. Hepsi güzel ama ben sondaki kumaşa daha çok bayıldım yahu :) Ne güzelmiş öyle ...

    YanıtlaSil
  10. Yasemin hanım hala leopar maxi eteğin dikilişini bekliyorum.hani sözdü?kumaşlarım hazır sizi bekliyorum!sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banu hanım hep aklımdasınız gerçekten kusura bakmayın ama elime ne maksi etek dikecek bir kumaş çıktı nede fırsat eski dikimlerime bakmıştım sizin için onlarda gece çekimi olduğu için belli belirsiz çıkmış çok isterseniz diğer bloglarda da çok güzel anlatımlar var şenay atılgana bakın isterseniz o çok detaylı anlatıyor

      Sil
  11. Benim favorim sizsiniz!her gün sizi hayranlıkla takip ediyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banu hanım beni kalbimden vurdunuz SEVGİLERRRRR :)

      Sil
  12. S.a valla bende maxsi eteği çooook beğendim uzun etek çok yakışıyo size sık sık kullanın bence Banu hanım gibi bende beklemedyim :))♥

    YanıtlaSil
  13. Tesadüf eseri keşfettim sizi bayıldımm hayran kaldım hem güzel hem becerikli maşallah idolümsünüz çok zevkli birisiniz giyiminzde ki tercihleriniz olsun dikişleriniz çok merak ettiğim bir soru var bunun eğitiminimi aldınız yoksa tamamen kendi kendinize öğrenmiş oldugunuz bişeymi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Seda hanım hayır herhangi bir eğitimim yok kendi kendime öğrendim :)

      Sil
  14. yasemin hanım merhaba nasılsınız bu kazağınız çok hoşuma gitti ve hemen turkuaz rengini aldım örmeğe başlayacağım bu kazağın zincir ve trabzan sayıları kaç, birde 40 beden için kaç santim başlamalıyım ilk defa kazak öreceğim bakalım hadi hayırlısı

    YanıtlaSil
  15. yasemin hanım merhaba nasılsınız kazağınız çok güzel olmuş hevesle hemen turkuaz renk ip aıp yapmaya karar verdim ama zincir ve trabzan sayıları kaç, 40 bedeb için kaç cm den başlamalıyım , ilk kazak örme deneyimim olacak hadi hayırlısı bakalım.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba teşekkür ederim :) inanın hiç sayılarını hatırlamıyorum 5 önce örmüştüm ama 38 beden için yaklaşık 86 cm başlamışım :(

    YanıtlaSil
  17. ön ve arka ayrı ayrımı 86 altı? çok büyük olmaz mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır toplam 86 :)

      Sil
    2. teşekkürederim; öyleyse ön ve arka bütün örülüyor sanırım

      Sil