25 Ekim 2013 Cuma

ATOM KARINCA

 Bu hafta tam bir atom karınca gibiydim ,bir sürü şey  dikip ordan oraya koşturup durdum .Naza çarşamba günü yapacağımız doğum günü için pembe tütü bir etek diktim aslında aklımda pek bu yoktu .Lastiği çeke çeke diktim çok pratik bir yöntem bir sonraki tütü etek dikiminde daha detaylı anlatmaya çalışırım.



Geçen yazımda çelik pembe penye kumaştan Naza bir elbise dikmek istediğimden bahsetmiş hatta modelide belirlemiştim ,elbiseyi diktim sadece biyeleri kalmıştı aslında ama Naz elindeki nereden bulduğu meçhul kırmızı ojeyle elbisenin üzerine resim yapmaya kalkışınca sonuç tam bir kabus oldu. Bende üst kısmını iptal edip belden lastikli pileli eteğe çevirdim.Aynı kumaştan alıp dikmek istemedim tekrar biraz da hevesim kaçtı :(




İlk önce kendi kumaşından kemer yapıp içine lastik koymuştum ama beli istediğim gibi sarmadı bende  yine kemer lastik kullandım .Hem Naz rahat etti hemde bel kısmı tam oturup bluz altında kabarık bir görüntü olmadı.Altına da beyaz fırfırlı tül geçtim.



 Geçen kış yine aynı modelden bir beyaz peluş daha yapmıştım ama artık yıkana yıkana tüyleri baya seyrelmişti onuda tekrar diktim.



               İç astar olarakta daha önce blogda satışa koyduğum beyaz kalın jarse kumaşı kullandım.



Nazla beraber kıyafetine uygun toka ve takıları aldık :)



Eşime ne zamandır hiç bir şey dikemiyordum onada bir kamuflaj kalın eşofman kumaşından pantolon diktim.Uzun bir süre söylenmez artık :)İlk fırsatta yakalayıp fotoğrafını çekicem:)



Naza geçen sene bir jile dikmiştim , içinde Allahtan pay bırakmışım onu tekrar söküp genişlettim , boyu biraz kısalmış ama olsun bu sene giyer .



Kürk yeleğini de yeni dikmiştim .Burada vardı.






Ve ben :) Sanırım şimdiye kadar diktiklerim içinde en çok bu ikiliyi seviyorum Siyah jarse kloş etek ve kalın penye leopar hırka.Daha önce burada paylaşmıştım.Hafta sonu elimdeki sipariş çantaları tamamlayıp siyah kloş elbisemi dikmeye başlamak istiyorum artık .Bir kaç gün ortalıklarda yokum  Hepinize mutlu hafta sonları  sevgiler :)



14 yorum:

  1. hakikaten de tam bir atom karınca olmuşsun tüm diktiklerin çok güzel güle güle kullansınlar :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. hey maşllh hiç durmamışsın naza diktiklerini gerçekten çok beğendim

    YanıtlaSil
  3. Valla kızın çok şanslı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, bakalım şimdi bayıla bayıla giyiyor biraz büyüyünce beğenecekmi :)

      Sil
  4. Yani maaşallah Yasemin hanım. 10 parmağınızda 100 marifet. Kıyafetleri daraltmak veya bollaştırmak kadar zorlandığım bir iş yok. Yenisi dik deseler hiç üşenmem ama o sökmek varya takıntı olmuş artık bende. Kızınız allahın izniyle büyüdükçe ve sizde böyle zayıflamaya devam ettikçe(süper kilo verdiniz bravo) sizin tadilat işleri bitmez. Çoookkk kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim , aaa aslında en kolay şeydir dikişte daraltma , bollaştırma ama sanırım uğraştırmak sizi sıkıyor annemde hiç sevmez tadilat işlerini :)

      Sil
  5. Harikasin canim hepside birbirinden guzel. Krem rengi pelustan kizimin bolerosu vardi ama simdi kucuk geliyo o pelustan bulursam dikicem cunku cok yakisiyo bu cimcimelere her seyin ustune giyiliyo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çok seviyorum o tarz peluş yelekleri çok elit duruyor çocuklarda :)

      Sil
  6. Eteğe bayıldım şirineyi o tütünün içinde hayal ettimde tam yemelik olur. Ayrıca kızlar süslü olur ojeylede resim yapar rujlada :) Gerçekten atom karınca gibi çalışmışsınız ellerinize emeğinize sağlık ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oje kötü ruj daha kötü sanırım ortalıklardan kaldırma zamanı gelmiş artık makyaj çantasını :) sevgiler ..

      Sil
  7. Çok cici olmuş Nazın eteği. elbiseler küçülüyor aydan iyi düşünmüşsün Yasemincim değerlenmiş jilesi. :) Son fotoğraftaki hırka ve etek beni benden alıyor!! :)) çok şık!! hayırlı günlerde giy inşaAllah. Kolay gelsin, Allah yardımcın olsun işlerinde.

    YanıtlaSil