10 Haziran 2013 Pazartesi

DANTEL İLE YAKA SÜSLEME



Geçen sene hatalı diktiğim bir bluzun  yakasını sadece yarım saat içinde  bir metre  siyah dantel  kullanarak çok basit bir çalışmayla yeniden değerlendirdim.Buyrun bakalım :)




Resimde de görmüş olduğunuz gibi yaka ve kol etrafında bant çevirme sırasında bazı dalgalanmalar olmuştu.Sanırım bant için kestiğim parça dar gelmiş olacak ki kumaşı kastı.Bende bluzu öylece bırakmıştım zamanı gelince çiçekle böcekle bir şekilde süsler kamufle ederim diye düşünmüştüm.




Elimdeki dantel oldukça geniş bir parçaydı bu yüzden  ikiye katlayıp elimle ince ince diktim ve  ipi sıkıştırıp büzgü yaptım.Büzgülerin çok sık olmasını istemedim ,elimle istediğim gibi ayarladım.





Geniş ayarda büzgüleri elimle düzelte düzelte yavaşça diktim.
Hepsi bu :)




Geçen sene buna benzer bir penye satın almıştım.Artık çok yıkanmaktan sarktı  ve rengi soldu.Kendisine veda ederken yeni bluzumda dolaptaki yerini aldı :)



9 yorum:

  1. Bence dikiş dikerken herkes hata yapar ama önemli olan bunu ustaca kamufile etmektir :) iyi günlerde giy canım fikrin e bayıldım :))

    YanıtlaSil
  2. Canım çok güzel değerlendirmişsin bluzu. Harika olmuş, ellerine sağlık. Benim de felakete dönüşen projelerimi değerlendirmem gerek böyle:)

    YanıtlaSil
  3. Benimde böyle bir bluzum var. Sanırım bende böyle yapıcam fikir için teşekkürler. Çok güzel olmuş...

    YanıtlaSil
  4. çok şık...deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  5. Bnece sizinki daha bile güzel olmuş :))

    YanıtlaSil