27 Kasım 2013 Çarşamba

DİKİLENLER VE SON BİRKAÇ GÜN


Dikmekten çok zevk aldığım tay tüyü leopar desenli kumaştan henüz tam olarak tamamlayamadığım kapaklı bir portföy çanta dikiyorum.Deri ve siyah askılarını dikip aksesuarlarını da taktım mı çantam hazırdır.



Leopar çantayla beraber kırmızı bir bluz iyi gider diye düşündüm.Uzun zamandır dikilmeyi bekleyen çok güzel likralı kırmızı bir kumaşım vardı.Onuda biçip bir iki güne  kadar bitiririm.




Aslında  bu kahverengi penyeyi geçen haftalarda dikmiştim.Ancak göğüs kısmı biraz kastı  sanırım giymek için başka bir çözüm bulmam gerekecek.Kollarını özellikle üzerine delikli hırka ve ya bolero giyerim diye kısa bıraktım.Üzerindeki taşları da ütüyle yapıştırdım.



Naza diktiğim bu pembe etek açıklamalı olarak burada vardı.Ne zamandır üzerinde resim çekemedim ancak fırsat oldu.




Yine aynı eteğin kumaşından kalan parçayla  bir de bluz biçtim.Üzerine dikmek için  mickey ve minnie mouse aplikeler   aldım.Şu aplikeler neden bu kadar pahalı hiç anlamıyorum neredeyse kumaşın metre fiyatı kadar.Yakında rengarenk keçeler alıp kendi aplikemide kendim yapıcam artık.



Nazın üzerindeki leopar polar ceketi geçen sene anne kız takım olarak dikmiştim.Bu sene daha iyi oldu üzerine.Öğretmenler günü için kreş öğretmenimize çok güzel deri bir portföy çanta diktim .Aynı gün Naz kendi elleriyle hediyesini verdi.



      Kavurucu ve nemli geçen koca bir yazdan sonra   kasım ayını dört gözle bekleyen Antalyalılardan biride benim.Ilık kış,tatlı esen meltem,yağmur...çok özlemişim :)




ANTALYADA KIŞ DAHA BİR  GÜZEL ...Hele kışın dikiş dikmek daha da güzel :)


21 yorum:

  1. Tay tüyü leopar desenli cantaya bayıldım :)

    YanıtlaSil
  2. Diktiklerine bayıldım .Her biri birbirinden güzel ayrıca çok hızlısın dikiş işlerini hemen bitiriyorsun ya işte bundan dolayı sana hayranım.Kızında çok şirin,çok güzel annesi gibi.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik canim.kis aylarinda miskinlik cokenlere inat sendeki bu hamaratliga sapka cikartiyorum.masallah sana canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikiş olunca yaz kış fark etmez akan sular durur , ama gir mutfağa yemek yap desen üşenirim :)

      Sil
  4. hepsi çok güzel, ellerine sağlık. kesinlikle kışın dikiş dikmek daha güzel!

    YanıtlaSil
  5. Güzel kareler Yaseminciğim, kolay gelsin. Naz gün geçtikçe daha tatlı oluyor tespitim bu :)

    YanıtlaSil
  6. ne hamaratsınız maaşallah size ve kızınıza :))

    YanıtlaSil
  7. Taşların modeli hazırım siz mi verdiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet hazır şerit halinde ben ütüyle sabitledim sadece :)

      Sil
  8. Ben de hepsine bayıldım.Çok güzel çalışmalar..Antalya nın ılık kış günlerini bilirim çok da severim..Keyfini çıkarın diyeceğim ama keyfiniz her halinizden belli..Maşallah size..))

    YanıtlaSil
  9. Size hayranim hamile olmasam ne fikirlerim var ilham kaynagim sizsiniz birgun bende sizin gibi olucam insaallah Sevgi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo çok teşekkür ederim Sevgi hanım çok mutlu oldum :) Umarım en kısa zamanda fikirlerinizi hayata geçirirsiniz :)

      Sil
  10. çanta çok hoş elinize sağlık. boğazlı bluzun dikimini anlattınız mı daha önce? onu da pratik mi diktiniz kalıpla mı? bir de tay tüyü kumaşı dikmesi zor mu çok döküntüsü oldu mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce anlatmadım sanırım çünkü boğazlı çok nadir dikiyorum,Pratikten dikiyorum her hangi bir kalıbı yok .Tay tüyü kumaşlar hiç tüy dökmez ,peluş suni kürk kumaşları çok tüy döker ama onlar felaket.

      Sil
  11. Öptüm seni yasemin her yaptığın süper

    YanıtlaSil
  12. Diktiklerin gene güzel ve siz ana kız gene çok şekersiniz ama Naz fotoğraf çekinmeyi sevmiyo galiba gönülsüz duruyo cimcime biraz ama olsun yinede çok tatlı maşallah :) Aplikeler evet çok pahalı. Ben ucuz ve pratik yolunu buldum. Çocuk çoraplarindaki kahramanları kesip dikiyorum mesela oğluma bikaç sene önce kazak örmüştüm önüne çizgi film karakterinin olduğu çorap vardı giyilmemiş güzelce kenarlarından kesip kazağa muntazam bi şekilde dikmiştim çok güzel olmuştu hazır gibi aynı denemeni tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil