8 Ocak 2014 Çarşamba

ÜÇ PEMBE


Uzun zamandan beri bu kadar renkli kumaşları bir arada dikmemiştim.Evde uzun zamandır süren hastalık havasından sonra bu renkler iyi geldi. Dikişleri tam olarak tamamlayamadım ama hafta sonuna kadar kesin bitiririm .



Baykumaştan gelen bu ruj desenli şifon kumaşı  biçmek için havaların ısınmasını bekleyemedim .Aslında bu parçaya kumaş demek bile  haksızlık olur ,kumaşı keserken bile hiç abartmıyorum içim cız etti :) Bu da benim çok sık giydiğim kloş eteklerden biri olacak . Kumaşı verevden kestiğim için rujlar yana kaydı ama sanırım rahatsız  edici bir görüntüsü yok .



Bol pantolon kalıbında kestiğim bu pembe kumaşıda son anda dükkandan çıkarken kumaş  sepetlerinin  içinde buldum. Yaklaşık 1,5 metresini 3 tl ye almıştım . Yarı polyester ve likralı bir kumaş. Paçalarını İspanyol tarzı büyük kestim. Bel lastiğini kendi kumaşından geçirip kemer görüntüsü verdim.Fermuar detayı yine yok.



 Bu kumaşı bir kaç hafta önce Naza dikmeye niyetlenmiştim .O sıralar araya yine başka şeyler girip yarım kalmıştı . Aynı kumaşı Naza daha önce diktiğim bir etekte de kullanmıştım .
                                      Dikişler biter bitmez ben yine burdayım .Görüşmek üzere :)



12 yorum:

  1. canlı renkler insanın içini açıyor ama ben siyah, kahve ve lacivert dışında bişey giyemiyorum. alamıyorum da

    çok hoş olacakları belli zaten ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. merhaba blogunuzun uzun zamandır sessiz takipçisiyim. sizden öğrenmek istediğim birsey var, tabi eger münkünse. elimde kumaşım var ve etek yapmak istiyorum sizin kloş eteklerinizi cok begeniyorum. klos etek kesimini resimli olarak anlatabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha önce bir iki yazımda anlatmıştım ama çok detaylı değildi gece diktiğim içinde resimler pek net değil ama bir bakın isterseniz tabii yine anlatmaya çalışırım :)
      http://yaseminindiktikleri.blogspot.com/2013/10/son-dikilen-cantalar-ve-kolay-klos-etek.html

      Sil
    2. cok tesekkür ederim. ama benim elimde kalıp yok (eğer fazla olmuyorsam :) ) bel oyuntusunu kalıp olmadan nasıl yapmam gerek? bazı kişiler beli ölçüp 3 e yada 4 böl gibi şeyler diyolar bunu nasıl yapmak gerek?

      Sil
    3. ayy zaten 3 e böl 5 e böl gibi gereksiz ayrıntılara hiç takılmayın eğer esnek likralı bir kumaşla çalışırsanız işiniz çok kolay kumaşı alın ve belinize koyun kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız o ölçü sizin bel oyuntunuz olur :)

      Sil
  3. İnanamıyoruuuum: Renk! Şekerciğim kendin gibi şeker renkleri bulmuşsun. Arada bir siyah aşkına mola vermek lazım. Eteği merakla bekliyorum. Zira sitede ben de bu kumaşı görmüştüm:) Bu arada ince penyeyi neyle dikiyorsun? Benim Singer ince penyeyi dikerken değil de, sürfilesini yaparken zorlanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim , arada bir siyaha mola vermek lazım dediğiniz gibi .Sürfile yaparken ince iğne kullanmıyorum hemen kırılıyor yoksa kalın bir iğne takıyorum hızlı hareket ettiği için dayanmıyor penye iğneleri ne yazık ki :)

      Sil
  4. Ellerinizle sağlık hepsi birbirinden güzel
    Renk seçimi harika :) yolunuz hep açık şansınız hep bol olsun yasemin hanım :)

    YanıtlaSil
  5. kloş etek size özellikle uzun kloş maksiler çok yakışıyor eminim bu ruj desenli etekde çok güzel olacaktır merakla bekliyorum bende

    YanıtlaSil
  6. yasemin hanım etek kumaşı süper ben sitenizde gördüğümde ne yapacağınızı çok merak etmiştim. şimdi daha heyecanla bekliyorum üzerinizde görmeyi. bu arada bi sorum olacak. nazın tişörtüne aplikleri nasıl dikiyorsunuz. onu da bi gösterseniz biz hevesli ama acemi terzilere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keçeden olan aplikeleri genelde gutermanın yapıştırıcıyla kumaşa sabitliyorum ama bunlar keçe değil bu yüzden uygun iplerle yine makinede dikicem , resimlerini çekip gelecek postlarda yayınlarım tabii :))

      Sil