10 Ocak 2014 Cuma

ZAYIFLAMA HİKAYEM

Geçtiğimiz kış inanılmaz hızlı bir şekilde kilo almaya başladım .Tartıda en son o rakamları sanırım hamileliğimin 6. ayında görmüştüm .64 kilodan 72 kiloya kadar çıkmıştım Yolda görenler artık  hamilemisin yada ilaçmı kullanıyorsun diye sormaya başlamışlardı .


Başladığım diyetler her seferinde hüsranla sonuçlanıyor iştahım daha da artıyordu.


                                Özellikle bu iki resimde aldığım kilolar ve yüzümdeki şişlik oldukça bariz.




Geçen yaz başı Ayvalığa gider gitmez annemle beraber hemen diyetisyene gittik.Kan tahlilerim gayet normal çıktı.Sadece su içmediğim için metabolizmam yavaşlamıştı .Doktor klasik diyet listelerinden birini verdi.Ertesi gün iki ay boyunca süren 1 saatlik tempolu sabah yürüyüşlerine başladım.Her sabah 7 de kalktım ve deli gibi yürüdüm .Yediğim tüm ıvır zıvırları bırakıp günde en az 1,5 litre su içtim.Beyaz yağsız tavuk , balık bilinen tüm klasik diyet ürünler benim listemde de vardı .Bitki çayları ile aram hiç yoktur diyet yaptığım dönemde de hiç içmedim. Aralarda açlığımı bastırmak için kuru kayısı ve sarı leblebi yedim .Deniz kenarına  bile giderken yanıma elma ve kepekli bisküvi alıyordum.



Beyaz ekmekle vedalaşıp hayatıma kepek ekmeği soktum.Diyetisyen  kola light içme zararlı desede ben her gün bir kutu  kola light içtim.Beni tok tutuyor kola mideyi şişirdiği için yemek sırasında fazla yemek yememide engelliyor çok doğru olmasa da ben yaptım .Ayrıca aspartam içerdiği için kalori miktarı da çok az .Kavun ,karpuz ve dondurmadan bir süre uzak durdum.Salatalık, haşlanmış patates , elma ve fırında közlenmiş yağsız patlıcanı çok tükettim ..Tüm bu diyet ve yürüyüşün yanında birde akşam üstleri yarım saat bisiklet sürdüm .İlk üç hafta bir gram bile verememiştim .Ama dördüncü haftanın başında üç kilo birden verdim .Sonraki haftalarda birer kilo olarak devam etti.Hamilelikten sonraki kilolarımı da aynı şekilde yürüyüşle vermiştim.Şu an ki  kilom 63. Son üç kilo daha verip artık kilomu korumayı planlıyorum .Her sabah tartılıp kilomu kontrol ediyorum eğer bir önceki gün yemeği fazla kaçırmışsam ertesi gün mutlaka az yiyerek dengeliyorum .Nazı kreşe bırakırken yolu mutlaka uzatıp kendime yürüyüş için bahaneler yaratıyorum .En keyifli olan taraf ise zayıfladıktan sonra  sizi gören insanların yüzündeki şaşkın ifade ve yenilenen gardırop :)


Sanırım asıl başarı benden çok eşime ait .Kendisi üç  ayda 120 kilodan 85 kiloya kadar inerek çok sağlıklı bir şekilde zayıfladı. Hem zayıfladı hemde en az 10 yaş gençleşti :)

Eski kilolu resimlerim ve diyet program için bu sayfaya  bakabilirsiniz.
 



                                                  İNANMAK , BAŞARMANIN YARISIDIR......

                                                                       SEVGİLER :))

49 yorum:

  1. Tebrik ederim, gerçekten azim çok önemli , eşin de sen de epey yol kat etmişsiniz, dilerim kilolar aynı kalır ,zayıflamak isteyenler için de güzel bir örnek olur senin durumun ne güzel, ben de doğumdan sonra toparlanır toparlanmaz yürüyüşlere başlayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim doğum kilolarını atmanın en güzel yolu kesinlikle yürüyüş :)

      Sil
  2. Kıyafetlerle ne kadar da kamufle etsek, 2 kilo aldığımızda pırtlayıveriyor ordan burdan yağlar
    ama harika görünüyorsun
    helee eşin maşallah
    kesinlikle 10 yaş gençleşmiş, ikinize de kocaman bir bravooo diyorummm

    bende hemen hemen aynı yöntemlerle zayıfladım
    sen hergün sporda yapmışsın ne güzel
    benim düzensizdi spor takvimim
    okumak istersen 3 yıl önce yazdığım hikayem benim de bu :)

    http://www.darkolivestyle.com/2011/06/darkolivenin-basar-oykusu.html

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Vay Canına!!! Azim ve Gayretle Başarmışsınız Tebrik Ediyorum Sizi ve Eşinizi !!! :)

    YanıtlaSil
  4. çok sevindim yasemin..bende şuan aynı sorunu yaşıyorum..doğumdan sonra bile 62yken şuan tartım 72yi gösteriyo..diyetisyene gittim..ama yapamadım..3 sene önce kendi çabamla..genelde senin yaptıklarını yaptım..özellikle gece yemelerim fazlaydı..soğuk süt içerek bastırıyodum açlığımı..ve 15 kilo vermiştim..şimdi veremiyorum..su çok içiyorum..inş bende bi azimle başlicam..sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım metabolizmanız yavaşlamış biraz sporla dengeleyebilirsiniz :)

      Sil
  5. Yasemin siz de zayıflamışsınız ama eşiniz gerçekten gençleşmiş her ne kadar kilolu hali kalantor gösterse de kilosuz hali daha iyi olmuş :) hiç niyeti yok ama darısı benim eşimin başına :))

    YanıtlaSil
  6. Kilo hakikaten insanı yaşlı gösteriyor.Tebrik ediyorum.Sevgiler ...

    YanıtlaSil
  7. azminiz için eşiniz ve sizi tebrik ediyorum, iyi bir şey başarmışsınız, umarım bu şekilde devam eder. sevgiler

    YanıtlaSil
  8. süper görünüyorsunuz Yasemin..ikinizi de tebrik ediyorum!

    ben de bu kış aynı dertten muzdaribim bir anda deli gibi kilo almaya basladım..istahım da cok yok aslında ama ..işte!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ne yazık ki kış ayları kilo almak için bire bir çok dikkat edin

      Sil
  9. Harikaaaa. Hep diyet kararı verip, istikrarını bir türlü koruyamayan bana bu yazı ilham kaynağı olmalı. Kilo verdikçe insan diktiklerini da saha içine sine sine giyebiliyor. Sonuç muhteşem olmuş, darısı başıma diyorum. Tebrik ediyorum sizi :):) Maşallah;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özellikle kıyafetlerimi daraltma kısmı çok keyifliydi Merve :)

      Sil
  10. Eşinizi de sizi de tebrik ediyorum.Her insanın hayatı boyunca bir yada birkaç kez başına gelen kilo alıp verme mevzularından ikiniz de başarıyla çıkmışsınız.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim umarım son olur :)

      Sil
  11. tebrik ederim,gerçekten kilo hem sağlığa zararlı hem ruha insan aynaya bakmak istemiyorum şu ara bende diyetteyim 5-6 kilo vermek yeterli olacak ama eşimin daha fazlasına ihtiyacı var inş.bizde sizin gibi iyi bir sonuca ulaşırız.

    YanıtlaSil
  12. İnanmıyorum gerçekten azmin zaferi olmuş yasemin hn. ama dediğiniz gibi asıl alkış eşinize gerçekten çok zayıflamış.
    bende ilk fırsatta diyetisyene gidip tahlilleri yaptırıcam ve anormallik yoksa ve uygunsa (büyük ihtimalle olur) sizin programı uygulayacağım işyerim 4-5 km mesafede evime şehir içinde ben sabah olmasa da akşamları yürüyerek inebilirim
    mayısta oğlumun sünneti var kısmetse o zamana kadar 10-15 kilo vermek istiyorum inş.başarırım farkı size mail yoluyla bildireceğim.
    paylaşımınız için çoookkkk teşekkür ederim.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yürüyüşle kesin verirsiniz yeterki isteyin :)

      Sil
  13. muhteşem bir değişim..sizin zaten çok fazlalığınız yokmuş ama eşiniz...inanılmaz...ben aynı durumdayım şimdi..başlasam eşiniz gibi olur muyum ki ??? inanılmaz...o ne çeşit bi diyet uyguladı acaba ??? mrlgrck74.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doktor kontrolünde zayıfladı ama çok bir an da çok hızlı kilo almıştı diyete girince vücut alışık olmadığı kilosunu hemen atıyor zaten

      Sil
  14. Azmin zaferi! İstedikten sonra yapılmayacak şey yok elbette. Geçen gün göbeğinizin varlığına şaşırmıştım ama zayıflama hikayenizi okuduktan sonra takdir ettim sizi. Bende Mart 2013 te 60 kg nun üzerine çıkmıştım. B12 vitamin iğneleri kullanmaktan.Baktım ki hal ve gidiş iyi değil hemen kilolara dur dedim.Spor salonuna kayıt yaptırdım.Fiziksel aktivitelerimi artırdım.Rejim yapmayı sevmiyorum.Halsizlik ve başağrısı ve başdönmesi yapıyor düşük tansiyonumdan dolayı. Şuan 54 kg yum.İdealim 51 kg.3 Kg fazlamı da verirsem süper olacak :)

    YanıtlaSil
  15. İkinize de maşallah. Azmin elinden hiç bir şey kurtulmuyor.

    YanıtlaSil
  16. ne kadar iradeli biri olduğunuz aşikar.tekrar taktir ettim sizi BRAVO.her haliniz hayranlık uyandırıyor.SEVGİLER :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim ayrıca bir teşekkürde sürekli yapıcı , olumlu yorumlarınzla yanımda olduğunuz için .)

      Sil
  17. Ohhh nefis! Ben de de bir diyetisyen hikayesi var bu aralar. Ben de bir süredir yazayım diyordum ama sonuçları görmrm için biraz daha zamana ihtiyacım var gibi :)) şimdi frenlemedik mi sonrası daha da sakat olacak gibi gelmişti bana da. Size sağlıklı keyifli günler. Darısı tez zamanda başıma :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah güzel haberlerini bekliyoruz :)

      Sil
  18. Eşinizde 3 ayda çok iyi kilo vermiş.Benim eşimde 1.90 boya 125 kg.Eşiniz klasik diyet listesi ile mi kilo verdi acaba,yoksa farklı bir uygulama ile mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eşiminki tamamen doktor kontrolünde farklı bir diyet .

      Sil
  19. aa sağdaki resim eşiniz mi yaa ben küçük kardeşi sanmıştım.

    YanıtlaSil
  20. sağdaki resim eşiniz mi. ben küçük kardeşi sanmıştım.
    sanırım dikiş dikmem için verdiğiniz motivasyon diyet için de geçerli olacak. arkanızdayım. takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  21. ikinizin de azmine hayran kaldım, tebrikler!

    YanıtlaSil
  22. Ben suan almis sekiz kiloyum aksam yemekten sonra diyet yapmaya karar veriyorum sabah kahvaltisinda kararim bozuluyo acligimi bastiramiyorum bir turlu yuruyus yapamam cunku cocugum var bairakacak kimsem yok kisacasi umutsuz vakayim

    YanıtlaSil
  23. Siz ne güzel vermişsiniz kilo :) Bende bir türlü veremedim hatta web sayfama da bununla ilgili bir yazı yazdım http://www.saglikla.net/kilo-verememe-hikayem.html

    YanıtlaSil
  24. Tebrik ederim, gerçekten çok güzel kilo vermiş ve en az 10 yaş gençleşmişsiniz.

    YanıtlaSil
  25. Meraba.Ben de kiloluyum ve zayıflamak için uğraşıyorum :) yazınızı okudum fakat bişeye kafam takıldı.demişsiniz ki 'kola mideyi şişirdiği için yemek sırasında fazla yemek yememide engelliyor çok doğru olmasa da ben yaptım .Ayrıca aspartam içerdiği için kalori miktarı da çok az.' Evet light kolada şeker yok dolayısıyla kalori miktarı düşük.fakat içinde bulunan aspartam direk olarak sinir sistemine etki eden bi tatlandırıcı ve uzun vadede gerçekten çok zararlı bi madde.kolayı midenizi şişirdiği için ve fazla yemek yemenizi önlediği için içtiğinizi söylemişsiniz fakat light kola içmeksense yemek yemek daha sağlıklı değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten yaptığımın davranışın doğru olmadığını yazımda üzerine basa basa belirtmişim , o dönem acil kilo vermek için bu yola basvurmuşum

      Sil
  26. Tebrik ederim. Büyük başarı. Başkalarına motive olduğunuza eminim ^_^

    YanıtlaSil
  27. Tebrikler canm pek güzel olmuşsunuz:)

    YanıtlaSil
  28. inanın azminize hayran kaldım. bravo. tebrik ederim. güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  29. Çok güzel kilo vermişsiniz ama benim merak ettiğim koruma dönemi nasıl olacak.
    Zaman zaman bizimle paylaşırsanız hoş olur.

    YanıtlaSil
  30. Çok güzel kilolar verilmiş yaaa :) beslenme bu kadar etkili mi sizce? http://mollers.com.tr/blog/akdeniz-diyetiyle-gebelik-sansinizi-artirabilirsiniz/

    YanıtlaSil
  31. Çok güzel bir anlatım olmuş :) Hızlı zayıflama ve diyet konuları için sitemize bekleriz hizlizayiflamavediyet.com

    YanıtlaSil
  32. maşallah, eşinizin görünüşü tamamen değişmiş, 2. fotoda sanki kendi değil, kuzeni veya kardeşi gibi. siz ise hep güzel hep tatlı :)

    YanıtlaSil
  33. Müthiş görünüyosunuz kilo vermenin ne kadar zor ve meşakkatli bir süreç olduğunu biliyorum 50 kilo vermiş biri olarak.Bende insanlara faydalı olmak adına zayıflama maceramı blogum da anlatıyorum bir göz atıp destek olursanız çok sevinirim.
    http://yesilkahveilezayifla.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil