12 Ağustos 2014 Salı

Pratik Sweatshirt Dikimi

Bu kalpli sweatshirt kumaşını görür görmez aklıma ilk olarak kapüşonlu bir model gelmişti. Yine en pratiğinden istediğim modeli  dikip , dikim aşamalarını merak edenler için çekebildim.


Genelde triko kumaşlarda kullandığım kalıp ile kumaşı biçtim. Mezurayla ölçerek tam ortadan makasla ön parçayı ikiye ayırdım ve yakayı biraz oydum



     Düğmeli bir model olacağı için kumaşın tersini bant olarak kullandım.




Kapüşon kalıplarım Antalya da olduğu için  bu seferlik kız kardeşimin bir hırkasından kapüşon  kalıbını çıkardım.Kapüşonun iç astarını da kendi kumaşından yaptım.İki yüzü birbirine bakacak şekilde diktim.



Kapüşonun tüm çevresinden  teyel yapıp üzerinden makine ile geçtim .Böylelikle kenarlar daha düzgün durdu.



En son kapüşonu tüm yaka çevresine yedirerek diktim. İç dikişler için beyaz ip kullanıp zig zag dikişle temizledim. Ufak bir iki detay kaldı. Eğer bulabilsem gümüş renkli payet kumaşla kalp aplikeler yapıp ceketin  ön yüzüne bir kaç tane dağıtarak dikmek istiyorum.Kalpler kumaşın üzerimdeki desenlerle eşit büyüklükte olursa hoş bir görüntü olacağını düşünüyorum. 
En kısa zamanda görüşmek üzere :)



5 yorum:

  1. Pratik ve güzel, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Her gün yeni bir proje, hızınıza yetişmek mümkün değil maaşallah! Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş,anlatım da çok faydalı.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Hırkaları da bu şekilde yapıyorsun sanırım. İki ön beden çalışmaktansa bu tarz esnek kumaşlar için pratik bir yöntem. Payetlerle daha da şık olacağından eminim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.çok tatlı bir proje olmuş. Bu tip kumaşı nereden temin edebiliriz acaba?

    YanıtlaSil