10 Ekim 2014 Cuma

Fuşya Hırka - Siyah Pantolon

Son diktiğim fuşya rengi hırka ve spor ispanyol paça pantolondan bir önceki yazımda bahsetmiştim.Bayramın son günü bir hevesle giymiştim ama sıcak havadan dolayı üzerimde sadece yarım saat kalabildiler. Ekim sonuna kadar  daha rahat giyerim diye düşünüyorum.


Aslında fuşya rengi hırkayı ilk olarak yuvarlak yakalı bir bluz olarak biçmiştim.Sonradan fikrim değişince ortadan bir makas atıp hırkaya çevirdim.Yine kendi kumaşından kestiğim bandı tüm hırka yaka çevresine diktim.Siyah pantolonu biraz kalın ,likralı bir kumaştan diktim.Pijama pantolon denilen , salaş pantolon modelinden.Belinde ise kalın kemer lastik var, cep ve fermuar detayı yok. Sürekli sorulan sorulardan biride bu kemer lastikleri pantolon ağzına nasıl diktiğim oluyor .Kemer lastik dikimini uzman tv ye anlatmıştım , buradan bakabilirsiniz. Her ikisinin kumaşı yine Ayvalık perşembe pazarından.




Pantolon için kullandığım kalıp.Yalnız bu kalıp viskon,jarse gibi akıcı kumaşlarda daha güzel duruyor.Aynı kalıbı kullanarak daha önce bir kaç bir pantolon daha  dikmiştim.Buradan ve buradan bakabilirsiniz.


 
                                                               Güzel bir hafta sonu olsun :)

                                                                              SEVGİLER....




9 yorum:

  1. İkisi de çok güzel olmuş. Güle güle giyin. :)

    YanıtlaSil
  2. çok hoş olmuşlar, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş yasemin hanım şeker gibi bir hırka

    YanıtlaSil
  4. içim açıldı walla ohhhhhhhhhhh

    YanıtlaSil
  5. Yasemin Hanım sizin yaptıklarınıza hayran olmamak elde değil süpersiniz ebru

    YanıtlaSil
  6. Fuşya rengi çok yakışmış, güle güle giyin.

    YanıtlaSil