15 Ekim 2015 Perşembe

DÜĞÜN ( Abiye Kıyafete Ek Kol Takımı , Keçeden Gelin Tişörtü Yapımı ve Kız Çocuk Gelinlik Süslemesi )


Sonunda beklediğimiz gün geldi  de geçti bile  . 10 ekim cumartesi akşamı kız kardeşim evlendi  Ev sahibi olmanın verdiği heyecandan olsa gerek ben zaman zaman biraz gerilip biraz da duygusal anlar yaşadım . 


 Günlerce abiye elbise aramak beni gerçekten çok gerdi . Bir yandan Antalya sıcağı bir yandan Nazın mızmızlanmaları sonucu elbiseyi internetten almaya karar verdim .Aklımdaki model tam olarak buydu  bol taşlı ,siyah ve straptez . Modeli buldum beden de tam oldu derken bu seferde göğüs kısmı tam oturmadı , büyük geldiği için  aşağıya doğru kayma yaptı.  Götürdüğüm terzilerin hepsi tüm göğüs sepetini sökmeye kalktı . Zamanım kısıtlı olduğu için yine kendimce bir çözüm bulup ek düşük kol yaptım .



Aynı ton bulduğum siyah jarse  bir kumaşı kalınca bant yapıp askı olarak elbiseye diktim .Bütünlük sağlaması için  elbise üzerinden kopardığım bir kaç taşı askıya yapıştırdım .


 Elbise Abiyefon.com  dan  . Merak edenler için özellikle belirtmek istedim .Sitede çok uygun abiyeler mevcut , açıkçası beden ile  ilgili sorun yaşasamda aldığıma hiç pişman olmadım . 


Bu düğün sayesinde de Naz kuaför korkusunu yenmiş oldu . benden daha hevesli koltuğa oturdu diyebilirim :)


Benim saç ve makyajımda pek bir numara yoktu . yine sürekli kullandığım saç modeline yakın bir model oldu  .Kendimi o kadar iyi tanıyorum ki sonunda kuaför bile bana hak verdi . Aşırı göz makyajı benim göz kapaklarımı düşük gösterdiği için fazla  bir makyajda yapılmadı  . Zaten asıl yorgunluk kuaför kısmı oldu , dakikalarca etrafımdaki sarı saç mağduru bayanlara saçımı nasıl boyadığımı anlatmakla geçti .


Nazın gelinliği hazır ama çok sade bir gelinlikti . Boyunu bir türlü istediğim gibi uzun bulamadım .Boyu uzun olsa üst  gövdeden kasıyordu  , yani gelinlik bulma kısmıda biraz sorunluydu. 


Aldığımız gelinlik dediğim gibi biraz sadeydi. Yaka kısmına inci dizip , arka beline beyaz kurdele yaptım . Boyu kısa olunca saten ve güpürlerle uzattım . En azından bu gelinlikle bir düğün bir nikah  daha çıkarırız :)



  Son dakika birde gelin tişörtü yaptım . Kız kardeşimin istediği yazı karakterlerini internetten çıkarıp keçeden kestim  . 


                           Keçe harfleri beyaz bir tişörte  elimle teyelledim  . Kumaş yapıştırıcısını Antalya da unuttuğum için teyelleme kısmı biraz vakit aldı .




Evli çiftlere   (yonca  -  hakan )   ömür boyu mutluluklar dileyip , bir yastıkta kocamalarını temenni ediyorum :)



 Bizde kaldığımız otelde bir kaç gün kafa dinledik , iyi bir tatil yaptık ... demeyi gerçekten çok isterdim ama Nazın peşinde koşmaktan pek bir şey anlamadık :)




Keyifli bir hafta sonu olması dileğiyle 

sevgiler :)





9 yorum:

  1. Çok güzel olmuşunuz anne kız. Tabi kardeşinizde çok güzel bir gelin olmuş. Allah mutlu mesut etsin :)

    YanıtlaSil
  2. Allah mutluluklarini daim etsin
    Bir yastikta kocasinlar insallah
    Dugundeki gibi gulsun yuzleri hep...
    Elbisende sana cok yakismis abla
    Sari saci yakistirdigim sayili insanlardan biriain zaten modelde guzel olmus
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle genç çifte mutluluklar dilerim,sağlıkla ve huzurla geçsin ömürleri...sonrasında seni tebrik ederim Yasemincim becerikli ve güzel bir hatunsun...elbiseyi mükemmel şekilde istediğin forma sokmuşsun...çokda yakışmış ..nazda çok tatlı,çocuk olunca tüm hayatın ona göre programlanıyor,ne onlarla ne onlarsız...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Ayrıca abiyefonu bende takip ediyorum gerçekten çok şık abiyeler mevcut...caddezar.com da öyle genellikle tesettür giyim ama şık detaylar var...

    YanıtlaSil
  5. Allah mesud etsin yaseminciğim kız kardeşini, bir yastıkta kocasınlar.. ellerine sağlık! maşaAllah hepinize de, sevgiler :))

    YanıtlaSil
  6. Allah mesut etsin kardeşinize mutluluklar dilerim yasemin hanım yine çok güzel ve çok hamaratsınız .. aynı gün bizde de telaş vardı ilk göz ağrım gülşahımın nişan töreni vardı. Bunlar tatlı telaşlar rabbim hakların da hayırlısını yazsın.

    YanıtlaSil