20 Haziran 2016 Pazartesi

Diktiklerim : Düşük Omuzlu Siyah Elbise


BİR ÖNCEKİ  yazımda bahsettiğim ipek şile bezi kullanarak diktiğim elbisenin son eksiklerini  bitirince cumartesi giyip bol bol fotoğraf çektirdim .  Çok sıcağa rağmen oldukça rahat bir elbise oldu  gerçekten çok sevdim  :)



 Likralı bir kumaş olduğu için fermuar kullanmama gerek kalmadı.   Aynı yakada kullandığım siyah güpürü etek ucundada kullandım. Merak edenler için elbise üç metreye yakın kumaş yedi özellikle yaka kısmındaki o  verev kesilen  U şeklindeki parça için baya bir kumaş harcadım. Tabi siz benim kadar büyük bir yaka detayı kullanmak zorunda değilsiniz ben bu tarz sevdiğim için ebatını  geniş tuttum.




 İki parçalı biçtiğim elbisenin  alt etek bölümünü  verevden kloş biçtim. Dikiş izi yaka fırfırının altında kaldığı için tek parça gibi duruyor. Etek için astar  olarak  her zamanki ince astar penyelerimden kullandım. Saten astarları hiç sevmiyorum bu yüzden tercihim genelde penyeler oluyor.




       Daha önce bir çok kez linkini verdiğim  düşük omuzlu bluz dikimi için BURAYA bakabilirsiniz.
                                                                           Sevgiler   :)


                                                                    instagram/ yasemin_uzunoglu







10 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel olmuş ve de size çok yakışmış

    YanıtlaSil
  2. saten astarlardan bende nefret ediyorum hele ki akdeniz sıcağında :))
    çok tatlı ve kullanışlı bir elbise olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen o astarlar büyük dert , beğenmenize sevindim

      Sil
  3. Çok güzel olmuş, güle güle giyin. Ama benim dikkatimi Antalya'da olmanız çekti :) Ben de Akdeniz Üniversitesi'nde okuyorum da :) Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
  4. Harika olmuş ellerinize sağlık :) bende böyle bir bluz dikmiştim fistodan geçen yıldı sanırım, elbisede de harika duruyormuş. Güle güle giyinin :)

    YanıtlaSil
  5. Nihan Tekin:Sizi ve yazilarinizi çok beğenerek takip ediyorum.Bir sorum olacak kloş etek ucu bastirirken çok zorlaniyorum.potluk,toplanma... yapıyor,internette baya gerekli araştirmayi yaptim ama tam istediğim gibi olmadı. Püf noktasi nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim nihan hanım , eğer kestiğiniz etekte 1 cm bile yamuklu yada eşitsizlik varsa tüm etek ucunda toplama ve potluk yapar . mutlaka tekrar bir ölçüm yapın derim . şifon gibi kumaş türlerinde de ben zorlanıyorum dikişten sonra ütüylede düzeltebilirsiniz.

      Sil