8 Haziran 2016 Çarşamba

Diktiklerim : FIRFIRLI PUANTİYE BLUZ


Bu yaz düşük omuzlu ve puantiyeden bıkıp bıktırana kadar dikip giyeceğimi söylemiştim  , tam gazda devam ediyorum devamı geliyor yeri gelmişken söylemek isterim  :)



Bu yakanın dikimini gerek blogdan gerekse instagramdan soran çok oldu. Daha önce buna benzer birkaç model dikmiştim ama sanırım bu yazımla beraber daha net anlaşılacak. Kalıbını yine hazır bir bluzu parçalayarak çıkardım. Sizde deneyin inanın sonuç çok başarılı oluyor . 



 Bu bluz aslında elbise olacaktı ama ben yaka kısmını kısa kesip sonradan ek bir parçaya ihtiyaç duyunca kloş etek kısmını kullanmak zorunda kaldım. Kumaşın sandy jarse . Üst gövde bu şekilde geliyor.




 İlk defa bu bluzla beraber bir reglan kolda kullanmıştım oldum .Daha önce niye kullanmamışım diyede kendime çok kızdım..




                    Kollar birleşince aynı bu model ortaya çıkıyor ve görüldüğü gibi de yakamız iyice uzadı  .


 Gelelim en önemli ve en çok kumaş yiyen kısma.  Tüm yakayı saracak olan fırfırlar işte bunlar. İki adet verevden kesip geniş bir simit şekline getirdik. 



 Genişliğini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ama uzunluğu yani boyu yakanız ile eşit olmalı. Kumaşın verevden kesmeniz çok önemli yoksa o dalgayı yakalayamazsınız. 




                                      O geniş simiti iki yanından dikip tüm yakaya yedirdik.



 Ve aynı pantolon ağzına lastik geçirir gibi iki kumaşıda beraber içine bastırdık sonrada bu tünelden bebe lastiğimizi geçirdik . 




                                                                        Lastik geçmeden önceki hali .



                                                                                     ve final.....

Lastiğinizi ne çok sıkı ne de çok gevşek bırakın ve benim ilk seferde yaptığım hatayı yapmayın. Buradaki fırfırlar fark ettiyseniz daha uzun ben sonradan ilk kestiğim yaka simidini  beğenmeyince boyunu tekrar uzatıp tekrar dikmek zorunda kaldım ve kloş etek için ayırmış olduğum parçayı da harcamış bulundum. Neyse kumaş çok birde elbise dikicem en yakın zamanda inşallah :) Unutmadan kollarınıda istediğiniz gibi uzun yada kısa tutup kullanabilirsiniz. Ben fırfırların altında kalmasını istedim .



Bu arada dikiş odam nasıl kalabalık anlatamam   her yerde kutular , raflara sığmayan kumaşlar.  Okullar kapanır kapanmaz sıkı bir ayıklama şart oldu. 

                                                                             SEVGİLER  ......


                                                                   instagram /  yasemin_uzunoglu




2 yorum:

  1. Ellerinize saglik, acemi dikisciyim cok isime yaradi :)

    YanıtlaSil
  2. Misafir der ki,
    Her devrin modası puantiyeler.Tebrikler!!!!!

    YanıtlaSil