16 Ağustos 2016 Salı

Diktiklerim : Karmen Yakalı Pembe Leopar Elbise


 Çok çok uzun zamandır burda dergilerinden kalıp çıkarmamıştım. Ta ki bu karmen yakalı elbiseyi görene dek . Ama şunu söyleyeyim  kalıp beni yine hiç yanıltmadı  kumaşı 38 beden biçmeme rağmen tekrar tekrar daraltma yapmak zorunda kaldım. 



                                             Kalıp 2014 temmuz ayına ait , karmen yakalı elbise.




 Ben kumaş olarak esneyen çok da ince olmayan bir krep - şifon kullandım. Zaten bu tarz bir model ancak bu tür uçuş uçuş bir kumaş istiyor. Elbisenin detaylarına gelirsek  model 4 parçadan oluşuyor. Yalnız kalıp yaka ve en uçtaki fırfırlı etek kısmını vermemiş onları ölçüler doğrultusunda ben hesaplayıp kumaşa aktardım. 



 Bu yazımda bahsetmiş olduğum bluz kalıbını hatırlarsanız üst beden de aynı . Yalnız reglan kolları yok. Üst bedenin hemen altındaki orta parça makine lastiği ile büzüleceği için daha geniş biçiliyor. Son parçada büzgü yapılarak bedene dikiliyor. 



,



 Benim vaktimi en çok alan bu büzgüler oluyor.  . Ne yazık ki makinede yapamıyorum elimle çift kat yapıp büzgülerini dağıtıyorum. Çift kat yapmamın sebebi de büzgülerin makinede dikimi sırasında bozulmamaları. 



                                                      Koltuk altını da biye yöntemiyle temizledim .



 Ben normalde bu tür yakalarda kumaşı verevden bir simit biçiminde kesip yakaya dikiyordum ama bu modelde kumaşı düzden kestim ve yine tünelden geçirdiğim lastikle yakayı büzdüm. Ayrıca bu fotoğraftada orta kısmın makine lastiği ile dikilmiş halini görüyorsunuz. 



                Kumaşın desenli olması beni biraz iri gösterdi ama yazlık için güzel bir elbise oldu .



Unutmadan tabi elbise içinde rahat boydan bir   pembe astar buldum. Sağ olsun annemin dolabında vardı :)



                                                                     Diktim  , giydim  , bitti :)

                                                                                  sevgiler


                                                                   instagram /yasemin_uzunoglu




5 yorum: