5 Aralık 2013 Perşembe

İKİ KLOŞ ETEK VE BİR SİTEM

Bu yazımda kızımla kendime henüz yeni biçtiğim kloş eteklerden bahsetmiştim.Dün fotoğraflarımızı bilgisayara attıktan sonra dikim aşamaları ayrıntılı olarak bir post hazırladım.Yine çok basit iki etek oldu.




                         Dikişleri yine gece yaptığım için bazı resimler karanlık , kusura bakmayın :)




Benim kloş etek için seçtiğim kumaşım biraz kalın ama tül üzerine kabartma gül  desenleri olan bir parçaydı.Kumaşı gördüğünüz gibi verevden daha önce diktiğim bir kloş eteği kalıp olarak kullanarak biçtim.



        Nazın siyah eteğini ise tamamen göz kararı biçtim. Daha sonra yanlarından biraz daraltıp, boyunu da kısalttım.



                        Kumaş iç gösterdiği için içine siyah jarseden aynı ebatlarda bir de astar diktim.





                                   Beline aynı Nazın eteğinde olduğu gibi kemer lastik koydum.



Kloş etek dikiminde aslında kalıba bile ihtiyacınız yok .Ama en önemli nokta eteğin etek boyunun düzgün ve eşit olarak ayarlanması. Belden etek ucunu 29 cm olarak ayarladım ve tüm etek çevresi boyunca mezura yardımıyla her yerini sabunla işaretledim.





                Siyah eteğin etek uçlarınıda biraz hareket katması için siyah tül kullanarak süsledim.








                                                                 Hatırlarsanız    İki ay önce Eskişehirli bir bayanın sözlü olarak 
saldırısına maruz kalmış ve bundan yine blogumda bahsetmiştim.Bu bayan  hakkımda bir çok bloga kopyala yapıştır olarak mail atmıştı .Beni tanıyan ve kendini bilen bir çok blog arkadaşım aynı akşam hakkımda gezen bu yazı hakkında beni uyarmıştı ve kimse bu yazıyı blogunda yayınlamadı. Aile avukatımız aracılığla kendisine yasal işlem uyarısı yapıldı .Dün yine google da kendim hakkımda bir post ararken bu bayanın yazısı yine karşıma çıktı Eylül ayında beni sevdiğini ve çok sıkı takipçim olduğunu söyleyen bu bir kaç bayan tarafsız olmak adına bu yazıyı sayfalarında yayınlamışlar. ve yine kendi sayfalarında dikim aşamalarını benden öğrendiklerini söyleyip diktikleri çanta için  bir de bana   teşekkür etmişler.Kendileri farkında mı acaba o yazıyı günde kaç kişi okuyor bana manevi olarak nasıl zarar veriyorlar .Derdiniz nedir gerçekten anlamıyorum .
EĞER BU ARKADAŞLAR BENDEN NOKTA KADAR BİR ŞEY  ÖĞRENMİŞLERSE ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM Kİ SİZE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM..




48 yorum:

  1. etekler her zaman ki gibi harika olmuş canım iyi günlerde kullanın..umarım bir daha bu tip sıkıntılar yaşamazsın.çok geçmiş olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. evet bende okudum o yazıyı sanırım bayanın biri sonradan silmiş yazıyı hatta iyiki ondan alışveriş yapmamışım filan demiş adı da öznur takipçilerden birinin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fark ettiyseniz isim vermedim gerekenler yine hukuki olarak yapılacak .

      Sil
  3. o kadar güzel işlere imza atıyorsunuz ki arada bir böyle çatlak sesler çıkması çok normal.Zaten başarılarınız ortada ayrıca anne bebek dergisi içinde adınıza çok sevindim Etekler de harika olmuş Naz çok şanslı :)

    YanıtlaSil
  4. boşver canım yaa.. iş ahlakını da marifetlerini biz farkındayız zaten.. çamur atanlar ancak kıskananlar olabilir..

    YanıtlaSil
  5. etekler çok güzel senin şu pratik dikişlerin beni çok heveslendiriyor hatta ablamda artık senin sıkı takipçin ve bu akşam ablamla telefonda konuşuyorduk senin şu referans olayı onuda sinir etmiş...bugünler çok ayıp şeylerle karşılaşıyorsun ne kendini bilmezler var...biz sana çok alıştık hiç üzme kendini...başarılar dilerim daha iyi yerlere gelirsinde bizde ahh bu kadından ne güzel işler öğrendik deriz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy çok güldüm çok tatlısım meryem ablana çok slm söyle :))

      Sil
  6. Aynı mesaj bana da geldi. Aynı gün haberiniz oldu zaten başka arkadaşlar da sana söyleyince bir de ben canını sıkmamak için söylememiştim. Yayınlanabilecek bir şey değil zaten. Yayınlayanlar belki fark etmemişlerdir, kötü düşünmek istemedim ama bu yorumları yazan kişinin bunu kasıtlı yaptığı çok belli. Hiç can sıkmaya değmez bilen biliyor yaptıklarını. Yolun açık Maşallah kuru gürültüye pabuç yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar ince düşünüyorsunuz çok teşekkür ederim gerçekten yayınlanacak bir şey değil ama bunu çok normal karşılayıp biz tarafsızız diyip sayfalarına koymuşlar ya çıldır yaa :((

      Sil
  7. Ellerine sağlık çok güzel olmuş..Herkes ne yaparsa kendine,hiiç canını sıkma...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Yasemin etekler cok yakışmış ikinize de.. ne kadar gereksiz islerle ugrasiyorlar... eger seninle bir sorunu varsa bu kisilerin niye sana ulasmaz da baskalarina mail atar!!!! Sıkma canını meyve veren ağaç taslanir.... ayy ben bile sinir oldum.. inan oyle alistik ki sana hergun ne yapmissin diye bakmadan gecemiyorum.. inan bir cok seyin pratik yolunu senle kesfettim.. sahsen tanimasam da arkadasim gibisin yasemin.. lutfen üzme kendini.. inadina devammmm. Sevgilerr..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim inanın başım ağrıyor sinirden :((

      Sil
  9. Meyve veren agaci taslarlar dikkate almayin. Etekler cok hos olmus cok pratik calisiyorsunuz :)

    YanıtlaSil
  10. Bu kadinlar neden boyle neden hep kiskanclik var :( takma kafana Allah bildigi gibi yapsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kıskançlık değil artık bu düşmanlık Nedime hanım :(

      Sil
  11. ay bayılıyorum sizin postlara bloğa girer girmez hemen yokluyorum her seferinde yorum yazmasamda takip ediyorum birde şu lastiği eteğin beline nasıl dikiyorsunuz bi fotolasanız çookk iyi olur size zahmet bende yapıyorum ama bir taraf büzgüsüz kalıyor nedense :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kadar basitki özellikle yayınlamadım gereksiz olmasın diye sanırım daha önce bir iki postta vardı dikimi ama bir sonrasında tekrar yayınlarım :)

      Sil
  12. Eteklere bayıldım özellikle sizin eteğin kumaşı bir harika. Naz'ın eteğine diyecek laf bulamiyorum maaşallah çok yakışmış. Gerksiz insanları gereksiz yere kafanıza takmayın. En güzelini yapıyorsunuz hukuki yollara başvurup.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmenize sevindim teşekkürler Aycan hanım :)

      Sil
  13. hiççç takma yasemin, inan daha nice güzel şeyler yapacaksın ve yaşayacaksınn.. arada da böyle seni üzmek isteyenler olabilir.. onlara inat sen bir sonraki postunu hazırla,, içinden gelenleri yap... onca insan takip ediyor ve ilham alıyor.. inan dikiş kursuna gidiyorum ve çanta dikmeyi senden öğrendim, herkes nasıl yaptığımı sordu ve ben seni söyledim...sen kendi başına bir şeyler yapıyorsun ve yayınlıyorsun,tv ye cıktın, dergiler yer veriyor,insanlar sana yorum yapıyor fikrini alıyor.. valla ben 2 yıldır dikmeye çalışıyorum, kursa gidiyorum yaptıklarımı koymaya cesaret edemiyorum.. en önemlisi de sağlığın yerinde, güzel bir evladın ve mutlu bir ailen var... daha ne olsun tatlım... sıkma canını.. çok uzattım ama inan senin kadar sinir oldum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel şeyler yazmışsınız gerçekten çok teşekkür ederim duyarlılığınız için tekrar teşekkürler iyi geceler:))

      Sil
  14. Ana kız yakıp kavuruyosunuz maşaAllah :) böyle insanlara dikkat etmek gerekiyo tehlikeli oluyolar ucubeler tövbe estf. Ćirkin söze bile değmezler insancıklara

    YanıtlaSil
  15. günaydın Yasemin ablacım. Abla diyorum çünkü ben sessiz takipçinim arada yazıyorum ama seni çok samimi ve yakın buluyorum.
    Olanlar için çok üzüldüm ama can sıkmaya değmiyor olan yine sana oluyor. Allah yukarıda sizler bişey yapmasanız bile yukardaki onların yaptıklarını yanlarına koymayacaktır emin olabilirsin.
    Naz çok şanslı. öpüyorum ikinizide....
    sevgiler

    YanıtlaSil
  16. çok güzelsini. kalıp olarak kullandığım eteğinin kumaşın ayrı bayıldım desem... harıkasın. bu arada bir sitem yazısı kaldırmışsın yazıyı tuh ben okuyamadım:

    YanıtlaSil
  17. hım.... okdudum canım sorunu. çok haklısın. belkıde yoruma bakmadılar bile yayınlarken...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumazlarmı hiç cevap bile vermişler :(

      Sil
  18. yeni bir blogçu olarak beni çok korkutuyor bu tip şeyler. nerde yaşadığımız adımız sanımızla burda yer alıyoruz. Bunun pozitif yanları olduğu kadar negatif yanlarıda olacak. Beni daha kötüleri korkutuyor açıkçası. Saplantılı seri bir katilin peşime düşmesine kadar varan senaryolar üretiyorum bazen. Ama bu tip şeyler olmamalı. Biz burda sadece hobilermizi paylaşıyoruz neticede. Neden insanlar bu kadar hazımsız ve kavgacı anlamıyorum. üzmeyin tatlı canınızı. Çok başarılısınız. Ayrıca benim blogumdaki ilk üyem olduğunuzu görünce yeriniz bende daha bir önem kazandı. bunun içinde ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  19. Maalesef biraz iyi işler başaran herkesin başına geliyor bu tarz şeyler. Kıskanmak mı diyeyim haset mi diyeyim bilemedim. Aldırma yoluna devam et derim ben. Bak ben kalıpsız hiçbir şey kesemezken seni örnek alıp kalıpsız kesmeye başladım mesela. Atalarımzı boşa dememiş: Meyve veren ağacı taşlarlar.. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düşmanlık diyelim gitsin sevgiler Bahar hanım :)

      Sil
  20. bu ne acımasızlık ... evet çok üzücü, kırıcı bir durum ama tamamen nankörlük ve kıskançlık ... kimse iyi olan birşeyi takdir etmeyi beceremiyor yazık ... yaptığınız herşey çok güzel, çok başarılı. ALLAH yolunuzu açık etsin. üzülmeye değmez ;) sevgiler ...

    YanıtlaSil
  21. Üzücü şeyler umarım bunları umursamamayı başarabilirsiniz birgün zorda olsa . Eteğin çok güzel olmuş eline sağlık fermuar göremedim dikmedin mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fermuar yok kumaş likralı olduğu için belinede sadece kalın kemer lastik koydum

      Sil
  22. Ellerinize sağlık Yasemin hanım, ben sizi yakın zaman da keşfettim ve mutlu oldum. Size klasik yada basit gelebilir ama ben facebookda okuduğum zaman çok hoşuma gitmişti. Bu söze kulak verin hiç canınızı sıkmayın "BİRİLERİ ARKAMDAN KONUŞUYORSA, ONLARDAN ÖNDEYİM DEMEKTİR :)" Bu söz sizin için, size yetişmeye çalışıyorlar ama yanlış yoldalar...... SAKIN ÜZÜLMEYİN

    YanıtlaSil
  23. Yasemincim bu gün öğrendiğim bir söz var duruma çok uygun;
    "Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşırmış..."
    seninle uğraşan kişi gerçekten haklı olsaydı senin yaptığın gibi yasal yollara başvurur hakkını arardı. böyle kendine mürit toplar gibi herkese mesajlarla, maillerle uğraşma yoluna girmezdi. bu yaptığı karaktersizlik ve çirkeflikten başka bir şey değil benim gözümde. Ayrıca bizim kadın milletimiz de konuları bilip bilmeden herşeye atlamayı hemen karalamaya geçmeyi pek seviyorlar. En tehlikeli insan cahil, araştırmayan ve sorgulamayan dır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aslı ve Betül ikinizede çok teşekkür ederim :)

      Sil
  24. Aman be kuzuuummm sinir oldugun seye bak. Bosverrrrr, meyve veren agac taslanir, bak bana kimse bulasiyormu? :)
    Eteginin kumasi cok guzelmis, cok begendim. Benim iki sorum var. 1; Kalin kumaslarda bele lastik diktiginde kaba durmuyor mu? 2; Bir canta diktim, (senin tarifinle) ama saplari cok kalin olmamasina ragmen omuzumdan dusuyor. Neden olabilir.? Soguk ulkeden sicakcik sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. kemer ince zaten fark edilmiyor bile dışarıdan , ayrıca çanta sapı çok kalın olmadığı sürece düşmez aslında pek anlamadım onu :( sıcak ülkeden de size sevgiler :))

    YanıtlaSil
  26. Etekleri cok begendim klos elbise dikiyorum ama etegide yapmak istedim simdi:) etek kumasinin bel olcusu ile kastigin olcusu aynimi yoksa lastigi biraz dahami kucuk kesiyoruz lastigi kumasin bel kismina yedirebilmemiz icin lastigin biraz daha kisami olmasi gerekli ;) sevgiler

    YanıtlaSil
  27. Mrb yasemin hn etek kumasinin bel olcusu lastikle ayni olcudemi yoksa bele takilan lastigi bel olcysunden biraz dahami kisa yapioruz yedirebilmel icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır bel lastiği dar olacak ki eteği toparlayıp belimizi sarsın çok dar olmasın ama kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız o ölçüde olmalı :)

      Sil
  28. ELLERINE SAGLIK HARIKA OLMUS COK YAKISMISS BENDE BUGUN KUMAS ALDIM KIZIMA ETEK YAPAYIM BAKALIM NASIL OLACAK

    YanıtlaSil