2 Aralık 2013 Pazartesi

KIRMIZI

Bu yazımda bahsettiğim uzun zamandır dikilmeyi bekleyen kırmızı penye-jarse karışımı  kumaşı dikince hemen giyip fotoğrafladım.




Kumaş ince bir triko kalınlığında  ,üzerinde de küçük küçük kabartma desenleri  var.Kumaşın türü veya dokusu ne olursa olsun teyel yapmadan asla dikiş yapmam.



Kumaşın sadece yaka kısmına kendi kumaşından bant geçtim .Kol ve etek uçlarını ise  içine kıvırıp  diktim.




 Bu eteğin dikimini  ise aynı geçen haftalarda Naza diktiğim pembe pileli eteğin dikişi ile aynı yaptım.Burada vardı. Kalın likralı bir kumaş ,çok kısa sürede ve yine her zamanki gibi kalıpsız diktim.Bel kısmında ise sürekli kullandığım kemer lastiklerden yaklaşık 5 cm kadar daha geniş bir lastik kullandım.Büyük tuhafiyelerde korse lastik kemer olarak da geçiyor.Belini  daha  ince göstermek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim :)




Çanta ise yine benim diktiklerimden.Buradan bakabilirsiniz.


Sanırım en büyük sıkıntım fotoğraf çektirmede mekan sorunu.Hafta içi eşim ve yakın arkadaşlarım çalıştıkları için fotoğraf çekecek kimseyi bulamıyorum. Evim ne yazık ki biraz karanlık belirli, en çok ışık alan yerlerde zamanlayıcı ile çekim yapabiliyorum.Dışarıda ise yine makineyi ayarlayıp kendimi çekmeye çalışıyorum.Bu seferde etraftaki tuhaf bakışlara maruz kalıyorum ,uzaylıymış gibi insanların size bakması gerçekten çok rahatsız edici bir durum :(  Sanırım Naz biraz daha büyüyünce bu sorun ortadan kalkacak şu anda çektiği resimler ise çok komik ekranda minicik parmaklar ve benim sadece fotoğrafta çıkan bacaklarım :)




Özellikle dikişe yeni başlayan takipçilerimden sürekli dikim aşamaları açıklayıcı post yapmam konusunda mailler alıyorum.Elimden geldiğince  açıklamaya ,dikim sırasında fotoğraf çekmeye çalışıyorum ama bazen zaman kısıtlı oluyor  yada gece dikiş yapınca karanlıkta resimler pek net olmuyor, bu yüzden de yayınlayamıyorum.Bundan sonraki henüz yayınlamadığım bir kaç yazımı özellikle gündüz dikip ,dikim aşamalarını ayrıntılı olarak hazırladım.Tahmin ettiğiniz gibi bundan sonraki dikiş projem anne kız kloş etek yapımı :)

                                                 EN KISA SÜREDE GÖRÜŞMEK ÜZERE :)
                                                             GÜZEL BİR HAFTA OLSUN ...



17 yorum:

  1. Krep kumaşlar kullansanız çok daha şık şeyler dikeceginizi düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kumaş çeşitleriyle henüz yeni yeni tanışıyorum diyebilirim zamanı gelince onu da dikerim.

      Sil
  2. bir de şu tek dükdüze saç modelinizi artık bir değiştirseniz :(

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş ellerinize sağlık güle güle güzel günlerde giymeniz dileğimle

    YanıtlaSil
  4. Yaseminciim en son dikilmeyi bekleyen kumaşımın aynısı.. ama kırmızı rengi daha güzelmiş. ve çok güzel olmuş bluzun güle güle giy. bakalım ben ne dikerim daha karar veremedim bekliyor bakalım... kahverengini pek sevmem doldurmuşum kahve renkleriyle. bu da kahvenin biraz açığı. :))
    eteğinde çok muntazam pileleri çok hoş olmuş. Eteklerinizin bitmiş halini sabırsızlıkla bekliyorum çok güzel olacaklar her zamanki gibi. ellerine sağlık! :)

    YanıtlaSil
  5. Anne kız eteklerini merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık güle güle kullanın.. :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de teyelli iş yapamam. Hemencecik nitmesi gerekir yaptığım işten sıkılmamam için :) fotoğraflama işi dert gerçekten de. Ben de çoğu zaman evde çekip foto edit programlarıyla açıyorum renkleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende picasa yada photoscape kullanıyorum foto editi ilk defa duydum hemen bir bakayım :)

      Sil
  8. yine harika olmuşlar kırmızı benim rengim ne dikersem astarı yada herhangi bir yerinde kırmızı var ama sadece kendime diktiklerimde sıkı takipçinizim ellerinize sağlık iyi günlerde giyin :)

    YanıtlaSil
  9. sizi her gün hayranlıkla takip ediyorum ve en kısa sürede dikiş makinesi edinmeyi düşünüyorum. ellerinize sağlık sevgiyle kalın:)

    YanıtlaSil