25 Ağustos 2014 Pazartesi

MICKEY VE PUANTİYE


Üzerinde mıckey mouse desenli olan bu pul işlemeli bluz 2 gecede toplam  6 saatlik bir çalışmanın eseri olarak ortaya çıkmıştır. Gerçekten sabır isteyen bir dıy çalışması oldu hele benim gibi kumaş yapıştırıcısı kullanmak yerine  şerit halindeki pulları elde  dikmeyi tercih ettiyseniz işiniz daha da zorlaştı demektir :) Doğruyu söylemek gerekirse ben kumaş yapıştırıcılarını böyle bir çalışmada pek tavsiye etmiyorum eğer dikkatli yapılmazsa pul  üzerinde lekeler kaldığı gibi bir iki yıkamada deforme olup, sökülüyorlar .Hele ki açık renkli bir tişörtte renkli pullar kullanacaksınız mutlaka elinizle dikin çünkü pullar yapıştırıcıyla temas edince boya veriyor.Ben bu kadar uğraşamam , sıkılırım derseniz aynı işlemi hazır payetli kumaşlarla da yapabilirsiniz 



Yapılışına gelince  hazır bir  penyenin üzerine istediğim şekli sabun kalemle çizdim ve içini  bu şerit halindeki pullarla ara ara  diktim .İp olarakta ince misine yani sihirli ip kullandım. İnstagramda yapılışını çok soran olmuştu , bu projenin devamı kesinlikle  yapım aşamalarıyla beraber   gelecek :)



Puantiye desenli pantolon  geçen hafta diktiklerimden .Kalıbı ve kumaş hakkında detaylar için buraya bakabilirsiniz.Desenli deri çanta yine benim geçtiğimiz kış dikip çok severek kullandığım parçalardan biri .
Güzel bir hafta olması dileğiyle :)

mıckey mouse desenli bluz - ben yaptım
puantiye pantolon - ben diktim 
desenli siyah deri askılı çanta  - ben diktim



4 yorum:

  1. çok güzel olmuş. ben kesinlikle o kadar sabredemezdim!

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Yasemin,bu başarıyı kesinlikle sabır getirmiş olmalı.Sabredilip özenle yapılmış her parça harika oluyor aynen böyle.Ellerine sağlık..))

    YanıtlaSil
  3. emeğini gerçekten takdir ediyorum canım ya :) tebrikler

    YanıtlaSil