1 Haziran 2015 Pazartesi

Omuzu Açık Dantelli Bluz

                 Sanırım bu tarz bluzları giymekten ve dikmekten hiç sıkılmıycam . Bu model  hep annemin bana  çocukken dikip üzerimden çıkarmadığım kocaman kiraz desenli, karpuz kollu elbiseleri hatırlatıyor . Dikiş diken annelerin çocukları gerçekten şanslı oluyor , ne mutlu ki bende onlardan biriydim.


 Açıkçası bu modeli dikerken biraz zorlandım , hem kalıpsız hemde kumaşın viskon olması işimi uzattı .Dört kez söküp tekrar diktim , çöpe dikmekten son dakika kurtuldu diyebilirim :)


 Bluzu yine düşük kol biçip yaka ağzında makine lastiği kullandım .Güpürlü parçayı ek olarak yakayı kıvırma sırasında beraberinde diktim .Şu sıralar güzel bir kumaş daha bulursam bir de beyaz dantellisini dikicem , o zaman dikiş detaylarını çok daha net olarak eklerim . Bu sefer ki biraz deneme - yanılma yolu ile oldu .



Geçen sene bu tül eteklerden çok dikmiştim .Ama üç kız kardeş olunca ve zevklerimiz birbirine de çok benzeyince  olan yine benim eteklere oluyor , dolaptan uçup gidiyorlar :)  Bu seferki giydiğim hazır  , buradan  almıştım . Orjinalinde boyu çok uzundu ben biraz kısalttım.
                     

omuzu açık bluz -   ben diktim 
siyah tül etek  -  buradan

                                                                             sevgiler  :)

                                                                    instagram / yasemin_uzunoglu


3 yorum:

  1. Çok güzel olmuş iyiki çöpe atmayıp sabırla dikmişsiniz....güle güle kullanın...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzle olmuş aynı zaman da çok da yakışmış :)

    YanıtlaSil