3 Aralık 2012 Pazartesi

GRİ VE PEMBE

Abartılı dik ve bol büzgülü kolları çok seviyorum.Dikipte henüz hiç giyemediklerimden biri bu gri  triko.Kalıbını sevgili annem Almanyadan gençlik yıllarından kalan bir dergiden çıkardı.Üzerinde biraz oynadık her zamanki gibi.Ön kısmındaki anlamsız büzgüleri iptal etmek istesem de kalıp bozulur diye elleyemedim.Aslında bu mini bir elbise kalıbıydı ama ben boyunu uzatıp tunik yaptım .İlk fırsatta giyerim diye düşünüyorum .


Bu çiçekli polardan yine Naza kapüşonlu bir ceket olacak.İç astarını beyaz polardan diktim.Fermuarlanıp şapkasıda takılınca huzurlarınızda olacak :)  Bu çalışmamda ilk kez bol teyel ve karşılaştırma yaptım.Biraz vaktimi aldı ama çok muntazam oldu.

 

İşte benim özelliklede Naz için kullandığım kalıplar.Daha öncede yazılarımda bahsetmiştim halam mesleği gereği profesyonel  dikiş diker.Çoğu kalıbımı ondan temin ederim.Olmayanlarını da kendi kıyafetlerimden çıkarırım.Bana bu soru çok soruluyor burda dergisinden mi  bu model diye ama  burda dergilerindeki kalıpların hiçbiri şimdiye kadar  bana uymamıştır bu yüzden pek tercih etmiyorum.Beğendiysem bir model olursa bir şekilde kalıbını kendime göre ayarlıyorum.Dikişte çok kuralcı değilim önemli olan düzgün olması ve sonucun beni rahatsız etmemesi.Yoksa kalıplar sadece bir araç,dilediğimiz gibi oynayabiliriz :)


14 yorum:

  1. Elbise çok şık ve hem modeli, hemde rengi çok güzel.
    Naz'ın ceketide bitince çok hoş olucak eminim, cıvıl cıvıl renkleri var. Ellerine sağlık ben dikiş bilmediğim için, terimlerden, kalıptan pek anlamıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Aslı güzel yorumun için :)

      Sil
  2. ya ama ben o elbiiseyi üzerinizdeki duruşunu çok merak ettim süper duruyor buradan .Ne güzel dikmişsiniz

    YanıtlaSil
  3. ustasın usta .....daha ne diyim....sevgiler cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bendend daha anca çırak olur daha yolun çokkkkkk başındayım :) Çok teşekkür ederim

      Sil
  4. Ne güzel ne güzeeeeel. Keşke benim de böyle kolay kalıplarım olsa elimde. İkisi de çok güzel olmuş. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. elbiseye bayıldım yasemincim kolları çok havalı olmuş ee sanada kimbilir nasıl yakışır sevgilerimle Aysun

    YanıtlaSil
  6. Canım bi şey sormak istiyorum, blogger ansayfamdan okuma listesine giriyorum, senin yazıların orda gözüküyor ama tıklayınca "aradığınız içerik bu blogta yok" yazıyor. Mesela bu yazı da aynı şekildeydi ama girince görebildim. Son yazın olan kota sorunu yazısını da şu anda göremiyorum :( Siliyor musun acaba güncellemek için, yoksa bi sorun mu var bilemedim.. Halbusim kota sorununa çözüm yazını çok merak etmiştim...

    Diktiklerin de her zamanki gibi çok güzel olmuş, ellerine sağlık canımm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklısınız :) bugun bu iki yazıyı yayımladım sonra sildim kotayı kontrol etmek için yazılı ve yazısız bir değişiklik oluyormu diye .Yoksa herhangi bir sorun yok.Son yazımıda hemen yayınlıyorum .:)

      Sil
  7. şu karpuz kollara bayılıyorum canım ellerine sağlık süpper olmuş:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bitiyorum bu kollara :) Teşekkür ederimm :)

      Sil
  8. Çok gösterişli ellerinize sağlık

    YanıtlaSil