10 Aralık 2012 Pazartesi

UÇUŞLARDAN BİRKAÇ KARE



Hosteslik hakkında bana blogumu açtığım günden beri neredeyse her gün mailler geliyor.BU YAZIMDA gerekli olan her tüm soruların cevabını bulabilirsiniz.Ayrıca ekip arkadaşlarım sürekli blogunda bizden bahsetmiyorsun diyip dururlarken bu yazıda onlara hediyem olsun :) Bu sezon tekrar mesleğime dönmeye düşünmeye başladım ama tek sorunum Naz .Onu nasıl kime bırakırım,nasıl yaparım hiçbir fikrim yok :(  Eşimde pek sıcak bakmıyor bu duruma ama kanım kaynamaya başladı artık iyiden bu fikre :) Elim değmişken resimlere arşivden birkaç kare ekledim bende.Binlerce resim var biraz ondan biraz burdan ekledim işte.



Anons yaparken...



Yolcu beklerken ekiple bir poz...



Vietnam da tapınak gezisi..



Amsterdam..


Arabistan yatısı uçuşları..


Brüksel...


Gene bir Almanya uçuşu...


Şirketimize yeni katılan kabin memurlarıyla..



Arabistan ve otel önünde...


Ekipten biri beni arapça gazete okurken çekmiş,çok anlarmışım  gibi :)En çok Afrika ve kutupta çekilen fotoğrafları  koymak istemiştim ama o zamanlar resimleri hep bastırmıştım pek bilgisayara aktarma olayı henüz yoktu :)


Ve prensesimle ....Yeniden dünyaya gelsem yine aynı mesleği seçer yine Nazın annesi olurdum.Şu an mesleğimden ayrıysam sadece kızım için.O en çok ihtiyaç duyduğu anlarda annesinden ayrı kalmasın anneanne ,babaanne ,bakıcı elinde büyümesin diye....Şu hayatta her şey çocuklarımız için değilmi zaten :)

43 yorum:

  1. vallahı oncelıkle annelık için mesleği bıraktıgınız için tebrikler.bir gün bir hostesden bir yakınma yazısı okumuştumki o gün ne kadar zor bir mesleğiniz olduğunu anladım.hep bakımlı,hep güleryüzlü olmak şart ve izin olaylarınız çok zormuş.ne varki istesende gidemeyeceğin kadar çok yer gezip görmek elbette avantajı.
    kzınız kaç yaşında bilmiyorum ama ben olsaydım mesleğe dönerdim sanırım
    çok güzel fotolar,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim kızım 3 yaşında ,biraz zor bir yaş :)

      Sil
  2. hayır bence siz kesinlikle tasarım ve dikişlerinize devam etmelisiniz.Bu yönde çok başarılı işlere imza atacağınız çok belli düzensiz bir meslekle cocuk yetiştirmek çok zor olsa gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdilik dikişe çok yöneldim zaten,mesleğime dönsemde bırakmam ama bu kadar yoğunlaşamam.

      Sil
  3. meslegın gercekten cok keyıflı butun dunyayı gezmek harıka bısey olsa gerek ama dedıgın gıbı annelık herseyden onemlı kıymetlı ...naz tam yenesı bı kuzucuk zaten nasıl bırakıp gıdecen kı:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle serpil abla çok doğru dedin .Annelik herşeyden kıymetli :)

      Sil
  4. süpersiniz, bence kesinlikle dönmelisiniz mesleğinize...

    YanıtlaSil
  5. işinden bahsederken duyduğun heyecan kesinlikle satırlara yansıyor. en kısa zamanda dönersin umarım :)

    YanıtlaSil
  6. Resimlere bayıldım ne güzelsin öyle, en çok da Arabistan resimlerini beğendim, bir insana ferace bu kadar mı yakışır ;)Hosteslik gerçekten zor ve yorucu bir meslek gibi geliyor bana, hele de çocuk varken...

    YanıtlaSil
  7. hosteslik çok yakışıyomuş gerçekten, yani mesleğini harika taşıyorsun güzelliğin ve zerafetinle! Ah ben de çok istemiştim hostes olmayı ama gittim alakasız bir meslek seçtim:)))

    YanıtlaSil
  8. Dönmeyi ben ble bi ara düşündüm canım, ama biliyorsun işte, uçuş saatleri ve yatılar çocuklu kadınlara ters maalesef :S Hani Aylin vardı ya İnterde uçarken, bir tek onun çocuğu vardı galiba koca ekipte. O eşinden ayrılmış ve annesiyle oturduğu için uçabiliyordu. Neticede anneanne her saat amade. Bizim öyle bir durumumuz yok ki. Neyse şeker, konuşuruz sonra. Öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. annem Antalyada olsa zaten 1 saniye bile düşünmezdim Nazo

      Sil
  9. harikaydı fotolar,hep sanslı bulmusumdur bu tarz meslekleri, hem yeni yerler görüp hemde işini icra etmek çok güzedir sanırım takiii evlenip sorumluluklar omuzlara binene kadar....:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben eşimle tanıştığımda da uçuyordum zaten evlilik çok sorun olmadı mesleğime ama çocuk devreye girince herşey boyut değiştiriyor sanki :)

      Sil
  10. Yasemin şu an yaptığın işlerle ilgili de mutlaka aşama kaydedeceksin, yine aktif olacaksın ve üretken kalacaksın belli. Amaaaa,işi öbür tarafına gelirsek, gerçektende o fotoğraflarda sanki sen daha bir başka bakıyorsun. İnan çok hoşuma gitti. Bilmiyorum dönersin dönmezsin ancak hostesliğin çok yakıştığı ve sana ayrı bir enerji ve hava kattığı kanısına vardım :) öpüyorumm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy ebru yazıyı okuyunca bir kötü oldum valla :) cız etti sanki içim.Canım çok teşekkür ederim bende çok öpüyorum :)

      Sil
    2. Seni üzmek istemem sadece içimden bunlar geçti :) Yoksa sen böyle becerikli ve hırslı olduktan sonra her işi başarırsın.

      Sil
    3. Aşkım güzel yorumlar alıyorsun.senin icin cok sevindim.baban ve ben ikinci torunumuzu istiyoruz. İster havada ister karada nazımı kardeşsis bırakma. Danke schön

      Sil
    4. belki 5 sene sonra anne :)

      Sil
  11. Mesleğini sevmen kadar güzel birşey yok bu dünyada ..bu konuda şanslısın inan :) Yakın olsam seve seve bakardım Naz'a. Çocuk sevgim abartıdır benim yolda hastanede bakkal markette nerde bulsam severim onlarda beni sever :) Bol kahkalar küçük oyunlar döner aramızda :) Herşeyin hayırlısı bir gün Naz izin verir bakarsın işe başlamana :) Sende o zamana kadar anneliğin tadını çıkarırsın doya doya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Pınar :)Senin gibi birine çok ihtiyacım var inan :)

      Sil
  12. Yeğenim kısa bir süre hosteslik yaptı zorluklarını çok yakından yaşadık biliyorum ama resimlerdeki güzellik,mesleğinizden bahsedişiniz beni çok etkiledi çocuk çok önemli ama geriye dönüp baktığınızda keşke bir yolunu bulup çalışsaydım dememeniz için çok iyi düşünmek lazım.Her ne yaparsanız yapın çok başarılı olacağınıza inanıyorum.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap hanım çok teşekkür ederim :) Bende bu yüzden endişeleniyorum zaten.Hayırlısı :)

      Sil
  13. merhaba hosteslik yapmanın bir yaşı yok mu? yani kaça kadar alıyorlar cevap verirseniz sevinirim. dil öğrenip hostes olmak istiyorum, ama bi yaşı sınırı var mı geç mi kaldım fikrim yok. yaşım 23 bu arada. sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. hayır 23 yaş çok genç bir yaş yukardaki yazımda link verdim ordan bulabilirsiniz cevapları :) Bu yazımda ya tıklayın :)

    YanıtlaSil
  15. Eminim zor ve yorucu bir meslektir ama güzel yönleri de var, resimleri görünce o kadar güzel yerleri gidip nerdeyse dünyayı gezmişsiniz.Bu imkana kolay kolay sahip olunmaz.
    Yarının ne getireceği de hiç belli olmaz, umarım gönlüne göre olur her şey!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Özlem güzel dileklerin için

      Sil
  16. oh my gosh, you are living a dream life!
    X

    YanıtlaSil
  17. bu kadar güzel ,yetenekli hostesi, hava yolları kaybettiğine üzülmüştür. çok aktiv ve çok güzel bir mesleğin varmış. annelik dünyadaki hiç bir başarı ve kariyerle kıyaslanamacak kadar özel bir kurum tabii.
    o dünya güzeli kızın, tüm ülkeleden daha güzeldir senin için eminim.
    Arabistan üniformanız da pek ilginçmiş, ama sana çok yakışmış.hava yollarının kayıbı, blog dünyasının kazancı olmuş. inşallah verdiğin kararlardan hiç pişman olmazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah Filiz hanım :)) Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :))

      Sil
  18. Mesleğinizde de çok mutlu görünüyorsunuz, Naz'ın yanında da. Bence de önemli olan çocuklar, iyi ki onunla kalmışsınız. :) Hep mutlu olun, sevgiler

    YanıtlaSil
  19. boy tam olarak kaç ablacım bende edebiyat okuyorum daha yaşım tutmuor mezun olunca inşallah başvurucam:))

    YanıtlaSil
  20. teşekkür ederm 1 63 olarmııı

    YanıtlaSil
  21. Bazı şirketler belli bir boy standardı koyarken bazılarıda çok önem vermiyor kilonuzun boyunuzla eşit orantıda olması ve yabancı dil önemli

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Yasemin abla, benim kulağımda birazcık sorun var ama işitiyorum yinede normal şekilde çok şükür kulak içi işitme cihazı kullanıyorum ara sıra boyum 1.69 kilom 50 ingilizcem üst derecede iyi acaba kulak sorunumu problem ederler mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kulağına taktığın cihaz dışarıdan gözükmüyorsa sorun olmaz ama gözükürse üzgünüm ama sorun çıkabilir :(

      Sil
  23. merhaba yasemin hanım :) Bende uçak hostesi olmak istiyorum fakat neyapacağım konusunda hiçbir fikrim yok :(
    boyum 1.78 kilom 62 yüksek okul mezunuyum , ingilizce dışında ek dil bilmemiz zorunlu mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ek dil bilmeniz için sizin için tercih sebebidir , internetten havayollarının insan kaynaklarına başvurabilirsiniz

      Sil