9 Aralık 2013 Pazartesi

SON DİKİŞLER

Hafta sonu hava dışarı çıkılmayacak kadar çok soğuk ve rüzgarlıydı. Pazar günü Antalya da tam anlamıyla kış  artık kendini hissettirdi. Evde olduğum için  bir kaç parça Naza bir şeyler diktim.Naza kullandığım kumaşların hepsini  kalan parçalardan değerlendirdim ,özel bir kumaş almadım.




    Bu gri kalın triko- penye karışımı kumaştan az bir parça kalmıştı burada vardı.Yine aynı modelden yuvarlak yakalı bir bluz dikip üzerini de kırmızı keçe aplike ile süsledim.Guitermen kumaş yapıştırıcısını kısa bir süre önce keşfettim gerçekten çok etkili ve yıkama esnasında da çıkmıyor. Özellikle etek ucu bastırmada büyük bir kolaylık ama ben genelde aplikelerde tercih ediyorum.



Aslında bu gri trikoyu kendim için ayırmıştım ama sonra Naza pantolon-tayt dikimi için kullandım.Yine kendi pantolonlarını kalıp olarak kullandım.Geriye kalan parçayı da yine Naza bir bluz olarak değerlendiricem.



Kaz ayağı deseni hatırlarsanız bir çok yerde kullanmıştım.En son burada kendime kalem etek dikmiştim.Kalan parçayla da Naza yine dar bir pantolon diktim.Üzerindeki pembe boğazlı ise geçen sene diktiklerimden.Pembe ve kaz ayağının uyumu ise  hoşuma gitti.



             Hatta boyu biraz kısa kaldı bende  paçasına ek yaparak boyunu uzattım ama fena olmadı sanki :)




Bel kısmında yine kemer lastik var.Aslında kemer lastik ve yaka bantlarının dikimi ile ilgili bir video hazırlamıştım ama henüz çok acemi olduğum için video  kesme ve ekleme işlemlerini yapamadım.biraz amatörce olduğu için yayınlamaktan vazgeçtim.En kısa zamanda tekrardan  uğraşıp yayınlamaya çalışıcam.




   Görüp görebileceğiniz en uyduruk kalıplardan biriyle hırka- ceket tarzı bir şey diktim.Kumaş scuba denilen dalgıç kumaşlarından .Çok esnek bir kumaş olduğu için önündeki ince çelik fermuar dışında hiç bir detay yok.Yaka ve kol ağızlarındaki zebra desenli peluş ise çok eski bir ceketimden sökülenler.Bu ceket şimdilerde diktiğim siyah kloş elbise ile kombinlenmeyi bekliyor.Ayrıntıları  yine  gelecek  postlarda bulabilirsiniz.

Bu arada fotoğraflarda gördüğünüz krem  rengi shaggy halını markasını soranlar çok oluyor.O halıyı yaklaşık 6 sene  önce ben örmüştüm.Detaylar için buraya bakabilirsiniz.Son yılbaşı çekilişim ise burada

                                                        SEVGİLER , MUTLU HAFTALAR :)


20 yorum:

  1. Ellerinize sağlık hepsi çok harika ama A yazan bluza bayıldımmm

    YanıtlaSil
  2. Ayyy canııımm bayıldım bittim ben ne güzel olmuş Naz'ın cicileri böyle :) hepsi çok güzel ama mont daha bi güzel siyah kloş etek kombiniyle Naz'ı hayal ettim bile ben çok yakışır fıstığa :) Kazayağı kumaşın yetmediği iyi olmuş ek yapınca daha güzel olmuş yanlarına siyah fiyonkta güzel yakışırmış bence. Ellerine emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim ama o mont benim için :))) biraz minik bir ceket oldu sanırım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa ben Naz için sandım çok ufak duruyo resimde :) bende telefondan baktığım için galiba olsun sende güle güle giy :)

      Sil
  4. Yok siz zayıflaya, zayıflaya minicik kaldınız ondan yanılıyor insan. Her şey yine mükemmel olmuş. Elleriniz sağlık, iyi günlerde giyin. Yaka ve kol bantları ile bel lastik dikimi videolarınıda paylaşırsanız çok yararlı olacak, şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy çok teşekkür ederim :))) en kısa zamanda umarım :)

      Sil
  5. Hepsi çok güzel olmuş :) Yine güzel olmuş. Ellerinize sağlık .Güzel günlerde giysin Naz 'da :)

    YanıtlaSil
  6. Pembe ile kazayağı deseninin uyumuna bayıldım.Hepsi çok şık olmuş. Naz güzel günlerde kullansın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatta bugün okula giderken iki takımı giydirdim benimde çok hoşuma gitti teşekkür ederim :)

      Sil
  7. oh ne kadar güzel dikiş kumaş dolu bir post :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. maşallah sana, hava bir soğumuş sen neler bitirmişsin ;))

    YanıtlaSil
  9. harika olmuş, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Şık annenin şık kızı,yine harikasın Maşallah..

    YanıtlaSil
  11. kızın çok ama çok şanslı bence...sen harika bir anneesin :)

    YanıtlaSil