23 Nisan 2014 Çarşamba

BİRKAÇ PARÇA YENİ KUMAŞ VE DİKİLECEKLER

Bu hafta kumaşçımdan yine birkaç parça kumaş aldım. Ne zamandır aklımda olan gri- pembe elbisenin tam istediğim tonlarını bulunca ilk olarak onları kestirdim. Her iki kumaşıda yine sandy jarse olarak seçtim.


Aklımdaki elbisenin rengini ilham kaynağı olarak Deniz Uğuru gösterebilirim.Ama benimki yine kloş ve kuşaklı olacak. Pembeyi sadece yaka bantlarında , elbise kuşağında kullanmayı düşünüyorum.


Metresi 15 tl olan bu kadife puantiyeli yumuşak tülü kıran kırana bir pazarlıktan sonra 2,5 metresini 20 tl ye aldım. Tül bir kumaş için biraz pahalı ama kalitesi gerçekten çok iyi. Siyah- beyaz puantiyeli yine tül- penye karışımı olan diğer kumaşıda ucuz bursa kumaş pazarından metresini 3 tl ye aldım.



Aynı gün bluzu hemen biçtim , iç astarında siyah penye kullanıp,  tülü penyeyle beraber diktim .Kollarda sadece kumaşın kendi tülü olacak , yaka ve etek ucunu da bant yapmayı düşünüyorum.Aynı tülden ilerleyen günlerde birde elbise dikmeyi planlıyorum .Bu hafta oldukça  yoğun geçiyor , diktiğim bazı parçaların fotoğraflarını bile çekemedim . Hafta sonuna yetişmesi gereken siparişler, ağırlanacak misafirler, Nazın faaliyetleri derken biraz yoruldum tabi. 

En kısa zamanda görüşmek üzere :)



13 yorum:

  1. Yasemin hanım biraz alakasız olacak ama keşke instagramda günlük hayatınızla ilgili daha çok şey paylaşsanız ben sizin gün içinde çok merak ediyorum sizi çok seviyorum iyiki varsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :)

      dediğiniz gibi ben instagramda paylaşım yönünden pek renkli değilim , sanırım çok özel şeyleri paylaşmayı sevmiyorum, paylaştıklarımın bir kısmıda yine dikişle ilgili oluyor zaten .Birazda vakitsizlikten aslında :( Blogda paylaşım yapmak bana sıcak ve içten geliyor :)

      Sil
  2. Tullu kumasa bayildim gule gule kullanin

    YanıtlaSil
  3. pembe gri elbise nasıl olcak meraktayım ;)

    YanıtlaSil
  4. Çok haklısın Yasemin sadece post hazırlamak ve takip edilmek için olur olmaz yayın yapılmasını bende pek sevmiyorum. Senin farkın seviyeli ve yerinde yayınların.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim bu şekilde düşünmenize çok sevindim :)

      Sil
  5. yasemin hanım bir bluz kesimini ayrıntılı resimleyebilirmisiniz özellikle kolları düzgün bir şekilde nasıl oturtabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım şu yazı işinize yarayacaktır http://yaseminindiktikleri.blogspot.com.tr/2012/10/siyah-snoopy-ve-dikim-asamalari.html

      Sil
  6. Bende gri pembe elbiseyi çok merak ediyorum :)) Ellerinize sağlık. Siyah olanlar da çok güzel ama siyah işte :D Ben çok fazla siyah giymeyi sevmiyorum sanırım :))

    YanıtlaSil
  7. Kumasları nereden aldıgınız hakkında ayrintili bilgi verebilisiniz.puantiyeli tülü özellikle. tesekkürler simdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalya Muratpaşa ucuz bursa kumaş pazarı.

      Sil
  8. Ilginize tesekkurler antalya da muratpasa caminin ordakilerden baska kumaşçı varmı ben bilmiyorumda.

    YanıtlaSil