18 Nisan 2014 Cuma

BOYUNDAN BAĞLAMALI BLUZ VE KAHVE DERİ ÇANTA


Havalar  yavaş yavaş ısınmaya başlarken  bende ufaktan  yaz  için bir şeyler dikmeye başladım bile. Hele eşimin ağzından Bodrum, Çeşme filan bakarız  cümleleri çıkınca  iyice heveslendim :)


Çok basit bir kalıpla yine çok kısa bir sürede bu bluzu diktim. Hatta bazı yerleri içime pek sinmedi , mesela ön boyun kısmını biraz dar bırakmışım biraz daha geniş olmalıydı ,çünkü  yandaki bantları bağlayınca  daha zengin ve dökümlü  durabilirdi.


Kumaş o kadar çok esniyordu ki kol ağzına bant , biye hiç bir şey yapmadım , sadece içine kıvırıp diktim.Yaka ağzındaki dikiş  aynı çocuk taytlarındaki bel kısmına lastik geçirme durumuyla aynı. Ben bandı çok uzun tutmadım ama istenilirse uzun bırakılıp yandan fiyonk bile yapılır.Kafamda hemen başka modeller belirdi , ama eminim onlar çok daha iyi olacaktır.



Sanırım yakın zamanda ilk dikilecekler listesine bu siyah elbise de  girecek. Hatta yaka kısmına işlemeli bir şeyler bile yapabilirim.

                       Ve yine tam benlik bir parça daha . Ön kısmı çok dar olmuş ama bu da çok hoşuma gitti.
               


Kumaşmanya dan geçen gün bir kaç parça kumaş daha geldi. Daha önce gelen deri kumaşların arasında bu parçada vardı Handan hanım sağ olsun bana yine oldukça büyük bir deri daha göndermiş. Aynı modeli burada siyah deriden çalışmıştım  . Çantanın sadece sapları kaldı , biter bitmez hemen burdayım :)




8 yorum:

  1. Bluz çok hoş olmuş elinize sağlık.... Dikiş bloglarına bakıp iç geçirmekten gidip kendime dikiş makinesi aldım inşallah en kısa zamanda öğğrenip bişyler dikebilirim bende... bu arada logumda anneler günü için bir hediyeleşme etkinliğim var beklerim.http://znurundunyasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. yine herşey birbirinden güzel :) sürekli yazamıyorum kusura bakmayın ama takip ediyorum yinede :)) bende dikiyorum artık hemde ne dikmeler ama :) dolap patlıcak artık almıyor :))) eğer size rastlamasaydim belkide tekstil hayatımda hiç dikmicektim bide herşeyi biliyorken :)) dedim bu insan yapıyoda ben niye yapmıyorum :))) deyiş o deyiş patladı gitti :))) EŞİN VE GÜZEL TATLI KIZINLA SAĞLIKLI,HUZURLU,MUTLU HAFTA SONLARI...

    YanıtlaSil
  3. Kumaşı ve modeli tarzınıza yakıştıramadım böyle uçuş uçuş maksi elbiseler size inanılmaz yakışır diye düşünüyorum belki de yazlık kombinlerinizi görmediğimden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bu tarz boyundan bağlamalı bluzları özellikle yazlık ve tatil beldelerinde çok kullanıyorum eski yazılarımda da vardı .

      Sil
  4. Bu arada ustam pirim olarak fikir ve önerileriniz için bloguma beklerim
    Prensesannesi.blogspot.com
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Kumaşmanyada deri kumaş göremedim.Parça olarak gelip bittiği için mi acaba.

    YanıtlaSil