13 Eylül 2014 Cumartesi

Çanta Dikimi - Siyah Askılı Deri Çanta

Uzun zamandır dikilmeyi bekleyen siyah deriden askılı bol aksesuarlı bir çanta daha diktim. Çanta aksesuarlarını geçtiğimiz günlerde diktiğim siyah portföy üzerinde de kullanmıştım.




Eşim bu deriyi bana geçtiğimiz kış sonu sanayiden almıştı , ama çok kalın olduğu için nasıl bir model olacağına bir türlü karar verememiştim .Buna benzer bir modeli vitrinde çok uçuk bir fiyata görmüştüm ,biraz uğraştırdı ama fena da olmadı.




Çantayı sürekli diktiğim körüklü modellere benzer olarak yaptım ama bu çantanın körüğü çantanın içine sabitlenerek dikiliyor.
 Deri kendinden astarlı bu yüzden  içine ekstra bir astar kullanmadım, normalde  çanta çıt çıtlarını astara sabitliyorum ama bunda durum biraz farklı olduğu için deri üzerine küçük bir parça daha koyup o şekilde çıt çıtları sabitledim.





.Kumaş üzerindeki kırmızı çizgiler derinin kendi özelliğinden .Siz kumaşı kestikçe aradan kırmızı renk çıkıyor.Sadece sapları çantaya dikme kısmında çok zorlandım , deri kalın geldiği için o bölgeyi ayakkabıcıma diktirdim.  






Güzel bir hafta sonu  olması dileğiyle 




16 yorum:

  1. bayıldım bayıldım yine döktürmüşsünüz ama ben en çok bu çantaya bayıldım çok güzel

    YanıtlaSil
  2. Çooook güzel olmuş ellerinize sağlık o pahalı çantalardan hiçbir farkı yok güzel günlerde kullanın :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu duyduğuma sevindim , bir benzeri çanta vitrinde 150 tl idi :)

      Sil
  3. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. ^^

    YanıtlaSil
  4. Resmen harika olmus. Ellerinize saglik. Benim aradigim da tam boyle birseydi. Kumas canta dikiyorum siradaki hedefim bu tip deri bir cantaydi. Detaylarla ilgili fikir almis oldum sizden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deri alırken çanta derisi alın ama sonuç çok daha iyi olur o zaman

      Sil
  5. Elinize sağlık çok güzel olmuş. Tam Yasemin Uzunoğlu tarzı. Derinin yanlarından çıkan kırmızı şerit ayrı bir hava katmış. Benim de daha önce ince bir deri ve güderiden bu tarz çanta denemem olmuştu. Körük kısmında makine atlayarak dikiyor maalesef bende zorlanmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Hülya hanım , evet körük kısmı hep sorun kalın geliyor

      Sil
  6. şahane olmuş iyi günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
  7. sizin çanta anlatımlarınızdan faydalanarak ben de deri çanta dikmeye karar verdim..şu aksesuarlardan bulabilirsem ben de dikcem...ayrıca içinden kırmızı parça çıkması çantayı ayrı bir güzellik katmış..ismi falan var mı acaba bu derinin biz de bulabilir miyiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eşim bunu sanayiden almış astarlı çanta derisi olarak isteyin

      Sil
  8. merhaba, deri çantalar normal dikiş makinesinde dikiliyor mu, bu ve diğer kalın kumaşlardan diktiğiniz çantalar için ayrı bir makine mi kullanıyorsunuz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır hepsini aynı makinede dikiyorum ben singer promise 1409 kullanıyorum çok da güzel dikiyor çok kalın yerlerde takılırsam ayakkabıcıya götürüp orda diktiriyorum

      Sil
  9. çok güzel olmuş maşaAllah yaa!! uğraştırmış ama değmiş doğrusu. ellerine sağlık bayıldım çantana.. ben de dikebilsem keşke ama hiç anlamıyorum çanta işinden.. yoksa onada şööyyle bi el atardım :))) çıkan renkler çantaya şerit havası vermiş çok yakışmış. güzel günlerde kullanman dileğiyle :)

    YanıtlaSil